Tilføj et nyt anlægsaktiv

Vejledning
Når du skal tilføje et nyt anlægsaktiv til dit anlægskartotek, skal du oprette et finansbilag eller en leverandørfaktura i din kassekladde. Vi tager dig med igennem trin-for-trin i denne guide.
  • Denne funktion kræver tillægsmodulet Periodisering og Anlæg.

Sådan tilføjer du et anlægsaktiv via et finansbilag

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg den kassekladde du vil arbejde i, i menuen til venstre.
  3. Tryk på "Ny postering".
  4. Udfyld felterne. Vælg typen "Finansbilag" og vælg tilgangskontoen for aktivgruppen i feltet "Konto".
  5. Tryk herefter ind på fanen "Øvrigt". Udfyld her aktivgruppe, aktivnummer, en startdato samt en levetid (den forventede levetid tid angives i måneder. Dette vil bruges som afskrivningsperioden).
  6. Afslut på "Gem". Når posteringen er bogført, er det nye aktiv oprettet.

Sådan tilføjer du et anlægsaktiv via en leverandørfaktura

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg den kassekladde du vil arbejde i, i menuen til venstre.
  3. Tryk på "Ny postering".
  4. Udfyld felterne. Vælg typen "Leverandørfaktura". Vælg leverandøren i feltet "Leverandørnr." og vælg tilgangskontoen for aktivgruppen i feltet "Modkonto".
  5. Tryk herefter ind på fanen "Øvrigt". Udfyld her aktivgruppe, aktivnummer, en startdato samt en levetid (den forventede levetid tid angives i måneder. Dette vil bruges som afskrivningsperioden).
  6. Afslut på "Gem". Når posteringen er bogført, er det nye aktiv oprettet.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Periodisering og Anlæg