e-copedia

Vis direkte posteringer på momskonti

Vejledning
I denne guide bliver der gennemgået, hvordan du kan se de direkte posteringer på dine momskonti.

Direkte posteringer er posteringer der er posteret direkte på en momskonto eksempelvis ved at du har lavet et bilag hvor momskontoen er angivet som konto eller modkonto. Dette står i modsætning til når der posteres på en momskonto via et bilag med en momskode og momskontoen her ikke er direkte angivet under oprettelsen af bilaget. 

Når du er i din momsopgørelse kan du ved at trykke på knappen "Vis direkte posteringer" få vist de posteringer du har bogført direkte på dine momskonti, samt de momskoder der blev tilføjet på disse poster. Du får samtidig mulighed for at ændre eller fjerne koderne, så du får fuld kontrol over din momsopgørelse og hvilken moms der i sidste ende indberettes.

Sådan får du vist de direkte posteringer på dine momskonti

  1. Tryk på "Rapporter".
  2. Tryk på "Moms" i menuen til venstre.
  3. Tryk på menupunktet "Momsopgørelse".
  4. Udfyld felterne.
  5. Tryk "OK".
  6. Tryk på "Vis direkte posteringer".
OBS:
Din moms bliver bogført automatisk efterhånden som du bogfører din omsætning og dine udgifter med den systemopsætning du har valgt. Du behøver derfor kun bogføre direkte posteringer når du skal bogføre moms der ikke klares af den valgte opsætning.
Tip:
Har du ved en fejl fået bogført posteringer uden momskode, kan du nu ændre momskoden på disse posteringer - baseret på forslag fra programmet. Bemærk at hvis du fjerner momskoden vil posteringen stadig vil være bogført på din momskonto, blot uden momskode. Du kan vælge en (anden) momskode eller lade momskoden være blank, hvis du ikke ønsker at få posteringen med på i din momsopgørelse.

Når du posterer direkte på dine momskonti, vil e-conomic automatisk tilføje en momskode, hvis kontoen er sat op med en tilhørende momskode. Hvis ikke, kan momskoden manuelt tilføjes. 

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Rapporter
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer