Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Årsregnskabsloven (ÅRL) – hvad er årsregnskabsloven?

Alle danske virksomheder er underlagt årsregnskabsloven. I følge årsregnskabsloven skal de som minimum udarbejde et årsregnskab

e-conomic regnskabsprogram holder sig altid opdateret med årsregnskabsloven. Har du spørgsmål til årsregnskabsloven, så kan du enten spørge på vores forum, hvor du får god og gratis rådgivning eller du kan kontakte en revisor på vores revisorliste.

Årsregnskabet skal vise alle de økonomiske aktiviteter, som virksomheden har haft i løbet af året. Årsregnskabsloven har en række bestemmelser for årsregnskabets udførelse.

Generalklausul i årsregnskabsloven

Den primære bestemmelse i årsregnskabsloven er generalklausulen. Det grundlæggende princip er, at årsregnskabet skal give et retvisende billede af virksomhedens situation.

Det er et krav, at årsregnskabet fraviger en eller flere bestemmelser i årsregnskabsloven, hvis der derigennem opnås et mere retvisende billede af virksomhedens situation.

Skulle årsregnskabet fravige en eller flere af disse bestemmelser, skal dette omtales i årsrapporten, og den beløbsmæssige effekt skal oplyses.

De grundlæggende forudsætninger i årsregnskabsloven

De grundlæggende forudsætninger, tidligere kaldet regnskabsprincipper, er:

1. Klarhed     
2. Substans 
3. Væsentlighed 
4. Going concern 
5. Neutralitet 
6. Periodisering
7. Konsistens
8. Bruttoprincippet
9. Formel kontinuitet
10. Reel kontinuitet

Vil du vide mere?

Du kan finde en revisor i e-conomics revisor- og bogholderliste. Du kan vælge den by du ønsker, så hvis du har valgt København, ser du kun revisorer i København.

Hvis du vil vide mere om årsregnskabsloven, kan du også læse årsregnskabsloven på Retsinformations hjemmeside.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis