Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Årsafslutning - hvad er en årsafslutning?

I regnskabsmæssig sammenhæng er en årsafslutning et udtryk for at afslutte sit regnskabsår, og på baggrund af disse resultater skabes primoposteringerne

Der findes apps til e-conomic regnskabsprogram, såsom CaseWare, der fungerer som afslutningsværktøjer, som samtidig konverterer dit regnskab til XBRL-format.

En årsafslutning er overordnet set et meget essentielt element i enhver virksomheds regnskab. Når man har afsluttet al bogføring for hele sit regnskabsår, skal man afslutte det. En årsafslutning er en opgørelse over alle respektive konti i et regnskab og deres status. Resultaterne fra diverse konti bliver betragtet som det kommende regnskabsårs primoposteringer.

I e-conomic bliver resultaterne automatisk videregeneret til kommende årsregnskab, som åbningssaldi.

Hvornår skal man lave en årsafslutning?

En årsafslutningsopgørelse kan man i princippet lave, når det skal være, altså løbende og i overensstemmelse med den enkelte virksomheds behov. Men tidspunktet for hvornår man endeligt skal gøre det og indberette, og altså også skal overføre resultater til næste regnskabsår, er meget individuelt for den enkelte virksomhed. Det svinger i henhold til, hvordan man har valgt at lægge sit regnskabsår.

e-conomic og årsafslutning

Du kan læse om hvordan man afslutter et regnskabsår i vores e-copedia. Vi har også lavet en side med guides og kurser, der kan hjælpe dig igennem årsafslutningen. 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis