Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

API - hvad er et API?

API er en forkortelse for Application Programming Interface

e-conomics API-modul gør det nemt at integrere din virksomheds andre systemer med e-conomic regnskabsprogram. Kig med her og se, hvordan API-modulet virker i e-conomic.

API er en grænseflade til computerprogrammer. Et API tillader et stykke software at ”tale” med et andet stykke software. Et API er et sæt værktøjer, der kan ”bygge” applikationer til og mellem softwaretyper. Med et API kan man benytte sig af funktioner i andre programmer.

API's muligheder

APIet gør det muligt for forskellige programmer at ”tale” sammen, og det kan blandt andet betyde, at du med API kan udveksle data på tværs af programmer.

Webshop

Eksempelvis kan du med et API få din webshop til at integrere med dit online regnskabssystem. API hjælper med at overføre salg, der er lavet i webshoppen og gør at regnskabsprogrammet modtager oplysningerne, så du nemt kan bogføre dem.

Overordnet kan et API hjælpe en programmør med at samle og forbinde flere programmer, der er nødvendige for at udvikle et nyt program.

Fordelen med API

Fordelen ved et API er først og fremmest, at det letter arbejdet, fordi du slipper for manuelt at overføre oplysninger, som eksempelvis fra din webshop til dit regnskabsprogram.

Et godt API gør det ydermere lettere at udvikle et nyt program, fordi det kan forbinde og give adgang til alle oplysninger og ”byggeklodser”, der skal bruges. Når alle oplysninger er tilgængelige og samlet, kan programmøren lettere udvikle og få tingene til at arbejde sammen.

API typer

Der findes forskellige platforme som kan udbyde og køre et API, hvoraf de mest kendte og mest udviklede er Microsoft og Java. API kan også bruges på internettet, og mange kendte websites anvender et API, heriblandt Twitter og Flickr

API og e-conomic

Hvis du vil vide mere, kan du læse i vores e-copedia om hvordan API-modulet virker i e-conomic.

Du kan også læse bloggen om hvorfor det er en god idé at vælge software med åben API.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis