Klar din bogføring med e-conomic

Kom gratis i gang med vores komplette bogføringsprogram
 

Hvad er bogføring?
Læs her

 

Simpel bogføring med e-conomic

e-conomic er et bogføringsprogram til alle slags virksomheder, der indeholder alt, du skal bruge til virksomhedens bogføring.
Prøv e-conomic gratis i 14 dage og få adgang til hele programmet med det samme.

 
 

 

Forstå e-conomic på 1 minut

Med e-conomic får du Danmarks førende online bogføringsprogram. e-conomic kan let tilpasses til dine behov. Du kan fx invitere flere brugere ind i dit regnskab, forbinde dit regnskab med vores mange apps, automatisere din bogføring og meget mere.

Se videoen og kom i gang med bogføring helt gratis. Din demo er helt uforpligtende og varer i 14 dage. Herefter udløber den helt automatisk.

 

Hvad er bogføring?

Bogføring er det at føre regnskab.

Ordet bogføring stammer fra tiden før it- og økonomisystemer, hvor man førte regnskab i en hovedbog. Her kunne man altid slå op for at få et overblik over virksomhedens balance eller resultat.

Bogføring i dag

I dag bogfører folk i et bogføringsprogram også kaldet regnskabsprogram, hvor de kan udskrive en rapport over resultatet, balancen og meget mere. Hvis din virksomhed har få posteringer, kan du også bogføre i eksempelvis Excel.

Krav til bogføringsprogram

Der er ingen særlige krav til bogføringsprogrammer. Men hvis du ikke anvender et standardsystem, skal der foreligge en beskrivelse af det program du anvender i din virksomhed. e-conomic er karakteriseret som et standardsystem.

Bogføringen skal rettes efter bogføringsloven. Læs om bogføringsloven under retsinformation.

Hvorfor bogføre?

At bogføre er i realiteten at holde styr på, hvor meget du har til gode, hvor meget du skylder og hvad din virksomheds værdi er (varelager, inventar m.m.).

Det er vigtigt, at bogføringen er i orden, da den er dokumentation på virksomhedens aktiviteter. Hvis der er stor uorden i bogføringen, og den slet ikke er retvisende, så kan revisoren vælge at skrive det som en supplerende oplysning eller et forbehold i årsregnskabet, hvilket eksempelvis kan påvirke banken til ikke at låne dig penge.

Debit og kredit

Når du bogfører i praksis, anvender du debet og kredit. Denne metode kaldes dobbelt bogholderi, og betyder, at der for hver post, du laver, er en modpost. På denne måde er du hele tiden sikker på, at der er balance i dit regnskab.

Eksempler på bogføring

Hvordan du i praksis vil føre dit bogholderi, er helt op til dig som virksomhedsejer. Her har vi blot lavet nogle eksempler på, hvordan du kan gøre det.

Eksempler:

- Når du sender en faktura til en kunde, debiterer du kunden og krediterer på omsætningskontoen. Når kunden så betaler, krediterer du kundens konto og debiterer banken – så bliver resultatet på kundens konto nul, og beløbet står nu registreret under omsætningskontoen og banken.

- Det samme gælder for kreditorfakturaer. Her krediterer du den pågældende kreditor og debiterer på den konto i resultatopgørelsen, som hører til den ydelse/vare du har købt. Når kreditorfakturaen er betalt, debiterer du beløbet på kreditoren og krediterer i banken.

- Du kan også have posteringer, som ikke kræver så meget bogføringsmæssigt, eksempelvis hvis du har købt is til dit personale og derfor har udlæg på dette. Dette debiteres på kontoen for personaleomkostninger og krediteres i banken.

Læs også om bogføring på sproom.net

Brug for en revisor?

Hvis du har behov for en revisor til at hjælpe dig med udarbejde regnskaber, budgetter m.m., kan du finde en i e-conomics revisorliste.

 

KOM I GANG NU

Din demo er helt uforpligtende, og løber i 14 dage. Derefter udløber den helt automatisk.

Har du brug for hjælp?


Intet spørgsmål er for småt. Vi sidder klar til at hjælpe dig 5 dage om ugen.


Ring til os på:
 

88 20 48 40 

Telefonerne er åbne man-tors kl. 9.00-15.00
og fre kl. 9-14.

Du kan også chatte med os mandag til torsdag kl. 9.00-18.00 og fredag 9.00-15.30, eller sende en mail til os på
info@e-conomic.dk.