Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Hovedbog - hvad er en hovedbog?

En hovedbog er en liste over bilag i systematisk orden, konto for konto

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

I hovedbogen sorteres transaktionerne systematisk i forhold til den konto, som de kom ind på. Hver konto vises separat med de ældste begivenheder først.

Helt enkelt sagt er en hovedbog en liste over samtlige konti i kontoplanen og de dokumenter, som er bogført på den respektive konto.

Forskellen på grundbog og hovedbog

Grundbog og hovedbog indeholder præcis de samme informationer, men layout og opstilling varierer.


Grundbogen er opstillet efter dato med den ældste transaktion først. Grundbogen giver ikke et tilstrækkeligt overblik for businessmæssige beslutninger, men bruges først og fremmest til at kontrollere behandlingshistorien og til at sørge for, at bogføringen er komplet.

Hovedbogen er opstillet efter kontonummer med det laveste kontonummer først. Hovedbogen anvendes ofte til forskellige former for kontoafstemninger.

Hovedbog i bogføringsprogram

I de fleste bogføringsprogrammer er hovedbogen en rapport udarbejdet ud fra de bogførte bilag.

Hovedbogen bruges primært til at få overblik over noget bestemt fra en valgfri periode vist med nogle få udvalgte konti.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis