Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Bogholderi - hvad er et bogholderi ?

Et bogholderi er en funktion, hvor virksomhedens strøm af økonomiske transaktioner håndteres

e-conomic regnskabsprogram giver dit bogholderi et komplet værktøj til økonomistyringen. Også eksterne bogholdere og revisorer kan blive administratorer.

Bogholderiet holder styr på alle virksomhedens bilag, ind- og udbetalinger, herunder debitor- og kreditorfakturaer, samt løn.

Nogle bogholderier har opdelt funktionerne i bogholderiet, så forskellige personer tager sig af de enkelte områder, som f.eks.:
 


Bogholderiet fungerer i mange virksomheder som en kontrolfunktion, da alle finansielle transaktioner skal være godkendt og afstemt før en eventuel transaktion kan finde sted.

Virksomhedens bogholderi er også det sted, hvor der bliver fulgt op på hele det økonomiske flow via rapportering omkring virksomhedens samlede resultat og likviditet.

I større bogholderier eller økonomifunktioner, er der typisk udpeget en hovedbogholder, økonomichef, økonomidirektør eller controller, som har det overordnede ansvar for, at bogholderiet fungerer.

Denne person har også ansvaret for rapportering til ledelsen, som træffer virksomhedsmæssige beslutninger på baggrund af disse tal.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis