Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Finansbogholderi - hvad er et finansbogholderi?

Finansbogholderi er ligesom debitorbogholderi afledt af to ord. Finans og bogholderi

Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage. 

Finans betyder i denne sammenhæng, at der udelukkende posteres på konti i kontoplanen. Bogholderi betyder, ikke overraskende, ”at holde bogen” eller ”at føre bogen” eller på nudansk ”at have styr på det”.

Eftersom der kun bogføres (bogholdes/haves styr på) på konti i kontoplanen og ikke på debitorer og kreditorer, er det et mere simpelt bogholderi. Men om du opfatter det som nemt eller mere simpelt, er dog et andet spørgsmål.

Når noget gøres mere simpelt, har det ofte en pris. I denne sammenhæng kan du ikke i dit bogholderi se dine enkelte kunders køb, hvilke produkter der sælger bedst eller hvilke leverandører, du køber mest ved. Har du den information nemt tilgængeligt andetsteds, eller har du ikke behov for den viden, er det måske en fordel at ”nøjes” med finansbogholderi.

Du kan selvfølgelig køre ”både og princippet” eksempelvis. kreditorbogholderi på leverandørsiden, mens du kun anvender finansbogholderi på kundesiden.

Eksempel på finansbogholderi

Har du en butik med kasseapparat, kan dit behov meget vel være begrænset til at taste dagens omsætning ind i dit regnskabsprogram. Dvs. omsætning ind på den relevante omsætningskonto med eksempelvis bankkontoen eller kassekreditten som modkonto. Du kan så overveje, om du så skal anvende kreditorbogholderi på dine leverandører, eller om det også her er nok at lave finansbogholderi.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis