Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kreditorbogholderi - hvad er et kreditorbogholderi?

Kreditorbogholderiet udgør en del af bogholderiet eller økonomifunktionen

Hold styr på dit kreditorbogholderi med e-conomic regnskabsprogram. Læs her, hvordan du opretter kreditorer og leverandører.

Kreditorbogholderi som en selvstændig enhed ser man typisk kun i større virksomheder, hvor man har så meget arbejde med at holde styr på leverandører og leverandørfakturaer, at man kan ansætte personale til kun at håndtere denne funktion.

I nogle kreditorbogholderier, er der også indbygget en controller-funktion, hvor kreditorbogholderen har ansvar for at validere de indkommende leverandørfakturaer op imod hvad, der er bestilt, og hvad, der er leveret.

Det er desuden kreditorbogholderens opgave at holde styr på evt. kreditnotaer fra leverandørerne og at sikre sig, at det modregnes på leverandørens konto,

Når kreditorbogholderen har registreret indkommende fakturaer og kreditnotaer, og har afstemt leverandørkontoen, skal kreditorbogholderen sørge for betaling af kreditorernes krav.

Vidste du, at du kan sætte leverandørfakturaer til betaling - direkte i e-conomic? Med funktionen Smart Pay har det aldrig være nemmere, at føre kreditorbogholderi. Du kan nemlig samtidig med at oprette din postering på fakturaen sætte den til betaling, hvor en betalingspostering automatisk oprettes.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis