Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Debitorbogholderi - hvad er debitorbogholderi?

Debitorbogholderi er en regnskabsmæssig oversigt over kunder, der eventuelt har et udestående og skal betale til din virksomhed

Du kan holde styr på dine debitorer med et debitorbogholderi i e-conomic. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Debitor er i denne sammenhæng lig med kunde. Bogholderi betyder ikke overraskende ”at holde bogen” eller ”at føre bogen” eller på nudansk ”at have styr på det”.

 

Så debitorbogholderi handler kort sagt om at have styr på sine kunder.

Det gælder både kundernes køb og betaling. Du udsteder faktura, og du modtager betaling herfor. Hvis dine kunder ikke betaler, rykker du dem for betaling, og skulle det uheldige ske, at det ikke hjælper at rykke dem 1, 2 eller 3 gange, fremsender du måske til inkasso.

Strengt taget, falder tilbud og ordrebekræftelser uden for dette felt, men det giver mening at tage det med i ordets betydning.

Debitorbogholderi benyttes af virksomheder, der udsteder fakturaer. En forretning, der modtager kontant betaling (kort eller penge), fører ikke et debitorbogholderi.

I denne forbindelse er et debitorkartotek aktuelt - du kan læse om debitorkartotek her.

 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis