Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Debitorkartotek - hvad er et debitorkartotek?

Et debitorkartotek er et kartotek, der viser en virksomheds debitorer. Her kan du for eksempel se faktureringen for den enkelte kunde

Med e-conomic regnskabsprogram kan du holde styr på din virksomheds debitorer i debitorkartotetek. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Formålet med et debitorkartotek er, at det i forbindelse med den generelle bogføring og fakturering gør det væsentligt lettere at holde styr på sine debitorer, selvfølgelig afhængigt af hvor mange debitorer man har. Men i de fleste tilfælde vil det hjælpe til et lettere og mere overskueligt bogholderi.

Et debitorkartotek splitter alle de pågældende debitorer op individuelt, og man har mulighed for at gå ind og søge på den enkelte debitor, og slå forskellige informationer op. Man kan for eksempel finde ud af, hvor meget en specifik debitor skylder, og man kan gå ind og oprette en faktura på den enkelte debitor.

Det er nogenlunde de samme omstændigheder, der gør sig gældende med hensyn til et kreditorkartotek, som du kan læse mere om her.

Har jeg brug for et debitorkartotek?

Det er ikke i alle tilfælde, at det er nødvendigt med et debitorkartotek. Det afhænger primært af, hvordan man er vant til at bogføre, og hvor mange debitorer man måtte have. Det kan også være tilfældet, at man slet ikke har nogle debitorer, men kun kreditorer. Hvis man er i tvivl, er det en god idé at rådføre sig med en revisor eller en bogholder.

Hvis du har behov for at finde en revisor eller en bogholder, kan du søge i e-conomic revisorliste her.

Du kan også læse mere om debitorkartotek, debitoroversigt og e-conomic i vores e-copedia.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis