Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Varekartotek - hvad er et varekartotek?

Et varekartotek indeholder oplysninger om en virksomheds samlede varebeholdning. Kartoteket er praktisk at have i forbindelse med fakturaskrivning

Du kan læse meget mere om indlæsning af varekartotek i e-conomic regnskabsprogram i vores e-copedia.

Et varekartotek indeholder oplysninger om en virksomheds samlede varebeholdning. Kartoteket er praktisk at have i forbindelse med fakturaskrivning.

Et varekartotek viser en samlet oversigt over virksomhedens varer, og det er her, at en oprettelse og en ajourføring af alle varers data sker. Det primære formål med et varekartotek er at holde styr på samtlige varer; beholdningen, prisen og salgshastigheden.

Varekartoteket styrer både virksomhedens varer og tjenester, og det er nødvendigt at oprette et varekartotek for, at man kan begynde at udarbejde fakturaer. Man kan gruppere en virksomheds varer, hvor varerne eksempelvis kan være inklusiv og eksklusiv moms. Man kan også tilknytte gruppeenheder til en samlet salgskonto, hvilket er praktisk, når du eksempelvis genererer rapporter.

Man kan genere sit varekartotek efter købsenhed eller forbrugsenhed, men alle kalkulationer beregnes på baggrund af forbrugsenhed.

Hvilke oplysninger indeholder et varekartotek?

Før man overhovedet kan oprette varer i et varekartotek, skal man oprette sine varegrupper, som man skal navngive logisk. Herefter kan man oprette sine varer.

Et typisk varekartotek indeholder oplysninger som varens navn og nummer, et gruppenummer, en salgspris, en kostpris, en lagerstatus, en ordrestatus, en aktuel rådighedsstatus, og hvor mange der er bestilt. Et varekartotek er derudover fastsat i én bestemt valuta, som alle data er sat op efter.

e-conomic og varekartotek

I e-conomic kan man elektronisk indlæse sit varekartotek, hvilket gør arbejdsbyrden en hel del lettere. Man skal i første omgang have lagt sit varekartotek i CSV-filer

Du kan læse om varegruppeoprettelse og e-conomics varekartotek.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis