Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kreditorstyring - hvad er kreditorstyring?

Kreditorstyring er, hvor man inddeler sine kreditorer individuelt – man skaber overblik og får mulighed for at udlede specifikke oplysninger

Med e-conomics kreditorstyring kan du automatisk overføre en fakturering fra regnskabsprogrammet til din netbank og på den måde undgå dobbeltarbejde. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Kreditorstyring vil sige, at man så at sige inddeler sine kreditorer – man skaber et overblik og har mulighed for at udlede specifikke oplysninger på den enkelte kreditor.

Overordnet set vil kreditorstyring sige, at man har styr på sine kreditorer. I behandlingen af ens kreditorer, altså i kreditorstyringen, kan man vælge at holde sig til sin samlekonto for kreditorer - man samler altså oversigten over, hvad man skylder sine kreditorer.

Kreditorkartotek

Omvendt – og det er her selve kreditorstyringen sætter ind – kan man oprette et kreditorkartotek, og dermed opsplitte sine kreditorer. I kreditorkartoteket har du mulighed for specifikt at få oversigten og overblikket over, hvad du skylder den enkelte kreditor. Du kan eksempelvis se, hvad du fra den enkelte kreditor skylder i moms, hvilket er fordelagtigt i forhold til kun at regne med den samlede momsopgørelse. Læs mere på ordbogsopslaget kreditorkartotek.

Har jeg brug for kreditorstyring ift. kreditorstyring?

Hvis du er i tvivl, om det er relevant for dig at benytte kreditorstyring og dermed oprette et kreditorkartotek, er det en god idé at rådføre sig med sin bogholder eller revisor.

Har du brug for hjælp?

Hvis du mangler en bogholder eller en revisor til dit regnskab, kan du måske finde én her på e-conomics revisorliste.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis