Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Elektronisk indbetalingskort (FI-kort) - hvad er et elektronisk indbetalingskort?

Et elektronisk indbetalingskort er et indbetalingskort, der anvendes til at betale en regning elektronisk og erstatter et indbetalingskort i papirform

e-conomic regnskabsprogram gør det nemt at importere dine eletroniske indbetalingskort (FI-kort) i regnskabsprogrammet. På ét minut forklarer vi alt om import af FI-indbetalinger.

Overordnet set findes der flere forskellige typer af indbetalingskort. Der findes den elektroniske type (FI-kort), og så findes der girokort. Både elektroniske indbetalingskort og girokort kan have flere forskellige udformninger.

Girokort

Girokort kender man som det oprindelige betalingssystem. De oftest anvendte girokorttyper er 01 og 04. Disse kan betales overalt – i pengeinstitutter, netbank og på posthuset. Med et giroindbetalingskort modtager man kunders betalinger på en særlig girokonto.

Fælles indbetalingskort (FI-kort)

I betegnelsen Fælles indbetalingskort (FI-kort), dækker 'fællesskabet' over pengeinstitutterne, som alle benytter denne type af elektroniske indbetalingskort. Det er derudover denne type, som kreditorer oftest anvender til at opkræve et tilgodehavende hos den pågældende debitor. Kreditoren sender FI-kortet sammen med en given faktura, og herefter er det kundens opgave at betale indbetalingskortet enten via bank eller posthus, men den mest anvendte og fordelagtige måde at gøre det på, er at betale det via netbank. Det er tilmed muligt at melde det til PBS, hvis det er en kreditor, der oftest handles med.

Forskellige typer af elektroniske indbetalingskort

Der findes mange forskellige typer af indbetalingskort, men de hyppigst anvendte er girokort 04 og FI-kort 71.

FI-kort

Korttype 71: Ved brug af denne korttype bliver afsenderen identificeret i form af et nummer. Det er ikke muligt at påføre navn, adresse og lignende oplysninger på denne korttype, hvilket vil sige, at modtageren udelukkende kan identificere afsenderen via nummeret. Typen er specielt egnet til integrationen mellem regnskabsprogram og bank.

I e-conomic regnskabsprogram er korttype 71 den eneste, der anvendes.

Korttype 73: Denne type er specielt egnet til brug af mange og skiftende debitorer, og er kendetegnende ved, at afsender kan påføre oplysninger manuelt.

Korttype 75: Denne korttype er en blanding af 71 og 73, hvor afsenderen bliver identificeret ved nummer, men der er også mulighed for at skrive yderligere oplysninger.

Det er kun muligt at betale korttyperne 01, 04, 15, 71, 73 og 75 via netbank – andre korttyper skal betales i pengeinstituttet eller på posthuset.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis