Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

PBS/NETS - hvad er PBS/NETS?

PBS (i dag NETS) er den foretrukne danske leverandør af elektroniske betalingsløsninger og sikker digital datakommunikation

Med tillægsmodulet Abonnement til e-conomic, kan du tilbyde dine kunder/medlemmer betaling via PBS/NETS. 

Dankort, Betalingsservice og en række internationale betalingskort er nogle af de funktioner og betalingsløsninger, som PBS har stået for. PBS står for 'Pengeinstitutternes Betalingsservice' og er den førende leverandør i Danmark inden for elektroniske betalingsløsninger. Man kan tilmelde sig de forskellige funktioner, hvorefter man eksempelvis vil kunne få betalt sine regninger automatisk. Betalingsservice er en ideel funktion i en travl hverdag, eller hvis man bare vil have én ting mindre at skulle tænke på.

PBS/NETS står for hele eller dele af den behandling og transaktion, der sker ved korttransaktioner fra betalingsterminaler i forretningerne og hen til kortholders konto. Det er PBS/NETS, der står for aftaleforholdet med forretninger, der ønsker at have dankortterminaler.

PBS/NETS kan også bruges til betalinger på tværs af lande med betalingsformidling i euro, hvilket gavner mange virksomheder.

NETS - Nordisk betalingsgigant

Holdingselskabet bag danske PBS og norske Holdito A/S som står bag norske BBS har fusioneret og hedder nu Nets. Bortset fra navnet har de nye ændringer ingen betydning for PBS’ kunder. Deres formål er at blive den førende nordeuropæiske leverandør inden for betalings-, kort- og informationsløsninger.

PBS/NETS og e-conomic

PBS er smart i e-conomic øjemed, fordi det sparer dig for tid, men også penge, da du slipper for at sende eksempelvis fakturaer ud. Du giver dine kunder/medlemmer mulighed for tilmelde sig PBS’ Betalingsservice i deres Netbank, så deres regning bliver betalt automatisk. 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis