e-copedia

Om PBS/Nets

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om opkrævning af dine kunder via PSB/Betalingsservice, hvilket er en hurtig og nem måde at modtage betalinger fra dine kunder - især hvis du opkræver abonnement, forbrug eller kontigent.

Med Abonnementsfunktionen, kan du opkræve virksomheder automatisk. For dig betyder det at Betalingsservice tager sig af både fakturering og opkrævning af dine kunder - og for dine kunder betyder denne løsning at betalingen er hurtigt klaret. I praksis betyder det, at du kan få omdannet fakturaer til en særlig opkrævningsfil (”PBS-fil”), som du sender til Nets. Indbetalingerne fra Nets kan ligeledes overføres til en kassekladde i e-conomic, hvor du bogfører dem med et museklik. Før du går igang, er der dog et par ting, du skal være opmærksom på.

  • Funktionen Abonnement er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.
  • Det kan aktiveres i Market, ved at trykke på "Tillægsmoduler" under "e-conomic" i menuen til venstre.

Dette skal du vide, før du går i gang med PBS/Nets/Betalingsservice

Betalingsservice eller FI-indbetaling

Når du anvender PBS, bør du ikke samtidigt tilbyde dine kunder betaling via FI-kode på dine fakturaer. Dette fraråder vi, fordi e-conomic ikke kan aflæse betalinger som er lavet både via Betalingsservice og FI-systemet. Det betyder at programmet ikke indlæser betalinger du har modtaget i Betalingsservice, og derfor skal de indtastes manuelt i stedet.

Lavet til fakturering

Du kan kun benytte betalingsservice til fakturaer. Det vil sige, at du ikke kan overføre kreditnotaer, rykkere eller kontokort til Betalingsservice.
Du skal tilmed være opmærksom på, at betalingsdatoen for fakturaerne er korrekt.

Til privatkunder

Betalingsservice er lavet til privatkunder og derfor kan du ikke opkræve erhvervskunder via denne løsning.

Til kunder i Danmark

Du kan kun opkræve kunder i Danmark via betalingsservice i e-conomic. Dvs. kunder der har 4 cifre i postnummeret. Det er derfor vigtigt at have udfyldt postnr. og adresse feltet på kunden.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer