Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Betalingsservice – hvad er betalingsservice?

Betalingsservice er en tjeneste, som du kan bruge til at betale dine regninger med

Du kan tilbyde dine kunder Betalingsservice med tillægsmodulet Abonnement til e-conomic. 

Når du har indgået en betalingsserviceaftale med en kreditor, kan denne starte betaling fra din konto til kreditors konto. Idéen med betalingsservice er, at du nemt kan betale dine faste udgifter gennem denne tjeneste. Betalingsservice kan også bruges til at betale overskydende a conto beløb tilbage til dig.

Hvad er betalingsservice?

Betalingsservice er et system, der bliver styret af PBS/NETS. Betalingsservice er et system, hvori der foretages automatiske betalinger. Betalingsservice er afløseren for det fysiske girokort.

Med betalingsservice kan du tilmelde dine faste regninger/girokort til automatisk betaling, når de forefalder. Det kan være månedligt, hvert kvartal, årligt osv. Betalingen fortsætter via betalingsservice, når den er tilmeldt, indtil du ophører som kunde hos en udbyder eller afmelder aftalen.

Fordelen ved betalingsservice er, at du slipper for at skulle huske at betale dine regninger manuelt, og at du eventuelt undgår rykkere, da alle regninger betales rettidigt.

Forudsætning for betalingsservice

Det er en forudsætning, at din konto har de nødvendige midler til at betale regningerne. Det kan man blandt andet sikre ved at oprette en budgetkonto, som udelukkende har til formål at dække betalingsserviceregninger.

Når du har tilmeldt en eller flere regninger til betalingsservice, vil du cirka tre hverdage før den sidste dag i måneden modtage en oversigt over næste måneds betalinger. Denne oversigt modtager du, så du kan se, hvad der er blevet betalt til hvem og for hvad. Oversigten kan både modtages pr. post eller elektronisk.

Hvordan kan jeg få betalingsservice?

Numrene, du skal bruge til at tilmelde en regning til betalingsservice står på det girokort, du modtager. Tilmeldingen kan du klare via netbank, eller du kan tilmelde en regning til betalingsservice nede hos din bank.

Proceduren kan være forskellig fra bank til bank. Kontakt derfor din bank, hvis du har problemer - de vil hjælpe dig godt i gang.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis