Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Rykker - hvad er en rykker?

En rykker er en indsigelse over skyldige beløb, som man sender til en kunde, hvis denne ikke har betalt en regning rettidigt

I e-conomic regnskabsprogram kan du også udarbejdet rykkere. Læs meget mere om rykkerprocedure i e-conomics e-copedia.

Det er desværre ikke så ualmindeligt, at man sender en faktura ud og fastsætter en betalingsfrist, men at kunden ikke har betalt ved denne dato. Det er her, at man kan sende en rykker for regningen ud til kunden.

Rykkerprocedure

Der er forskellige former for rykkerprocedurer, og der er forskellige regler, der gør sig gældende. Eksempelvis må rykkergebyret ikke være større end 100 kr. Den vigtigste regel er, at når man har valgt en rykkerprocedure, skal man holde sig til den.

Rykker i e-conomic

Rykkerproceduren er bygget op på åbenpost-princippet, som i korte træk vil sige, at man rykker på den enkelte faktura og altså ikke på saldoen. Man skal ved rykkerproceduren sørge for at have udlignet de åbne poster, før man sender en faktura. Det kan enten være automatisk eller manuelt.

Rykkergebyr

Ved bestemmelse af rykkergebyret handler det gerne om "god skik". I e-conomic er der visse rykkergebyrsregler - blandt andet skal posteringen tilbageføres.

Mere information om rykkere

Hvis du søger mere information om rykkere, kan du blandt andet kigge på hjemmesiden for forbrugerombudsmanden.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis