Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Elektronisk faktura (e-faktura) - hvad er elektronisk faktura?

En elektronisk faktura - også kaldet e-faktura - er en overordnet betegnelse for fakturaer, der sendes elektronisk enten via mail eller eksempelvis i OIOUBL-format

Du kan kvit og frit sende e-fakturaer i e-conomic regnskabsprogram. Se hvordan du gør med e-conomic fakturaskabelon

Elektroniske fakturaer, også kaldet e-fakturaer, findes i forskellige formater, som eksempelvis OIOXML og OIOUBL.

En elektronisk faktura adskiller sig fra fx en online faktura ved ikke kun at være en faktura i PDF-format, som du sender via mail.

En elektronisk faktura kan nemlig både være en faktura sendt via mail. Men det kan også være en faktura sendt i et særligt format som eksempelvis OIOUBL.

En EAN-faktura skiller sig ud, idet den skal indeholde et EAN-nummer. Derimod skal en elektronisk faktura i stedet blot sendes i et særligt format.

Hvis en kunde, ligesom det offentlige, kan modtage elektroniske fakturaer, kan de automatisk indlæses i kundens eget økonomisystem. E-fakturaen indlæses dog ikke som en salgsfaktura, men som en købsfaktura (kreditorfaktura).

Send elektronisk faktura gratis i e-conomic

I e-conomic bliver e-fakturaer gratis sendt via NemHandel. NemHandel sikrer, at e-fakturaer nemt og sikkert sendes via internettet. Når fakturaen er nået frem til modtageren, sender Nemhandel en kvittering på, at modtageren rent faktisk har modtaget fakturaen.

I e-conomic kan denne kvittering ses under "Faktura" => "Udgående post". Det er gratis at sende alle typer af fakturaer i e-conomic.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis