Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

EAN-fakturering - hvad er en EAN-faktura?

EAN-fakturering er en særlig faktureringsform, som bruges til det offentlige samt virksomheder, der er registreret i NemHandelsregisteret.

e-conomic regnskabsprogram gør det let for dig at modtage og sende EAN fakturaer. Læs mere om elektroniske fakturaer her

EAN-fakturering benyttes til offentlige instanser og virksomheder, som er oprettet i NemHandelsregisteret. Det adskiller sig fra almindelig fakturering og elektronisk fakturering idet der skal fremgå et 13-cifret EAN-nummer og Deres ref. på fakturaen.

Denne type faktura bliver ikke sendt pr. post eller mail. I stedet bliver den udskrevet eller sendt som elektroniske tekststrenge i det, der hedder OIOUBL-format. Disse bliver så indlæst direkte i et godkendelses- og økonomisystem.

Hvis din virksomhed leverer varer eller ydelser til kommuner, regioner eller ministerier, er det et krav, at du sender regningen som en EAN-faktura. EAN står for "European Article Numbering".

Krav om EAN-nummer

Det er et krav, at offentlige virksomheder skal modtage fakturaer gennem et EAN-nummer. Et EAN-nummer er et unikt, 13-cifret nummer, som tildeles hver enkelt offentlig virksomhed.

Virksomheder kan også få tildelt et EAN-nummer. De skal blot registrere sig i NemHandelsregisteret.

Bruger du ikke et regnskabsprogram?

Hvis du ikke har et regnskabsprogram, som eksempelvis e-conomic, der understøtter fremsendelse af EAN-fakturaer, har du mulighed for at indtaste dine fakturaoplysninger manuelt på den offentlige hjemmeside www.virk.dk og fremsende fakturaer derigennem.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis