Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Fakturering – hvad er fakturering?

Ved fakturering udfærdiger man et dokument på papir eller elektronisk, som indeholder information vedrørende et salg

Med e-conomic regnskabsprogram kan du nemt klare al din fakturering. Du kan sende dine fakturaer som PDF via mail og som elektronisk faktura. Se her hvordan du laver din første faktura med e-conomic.

Du kan også sætte dine leverandørfakturaer til betaling - direkte i e-conomic. Læs mere om fordelene ved Smart Pay her.

En faktura betragtes oftest som en betalingsanmodning (hvis ikke der er betalt kontant). Dvs. at sælger udfærdiger et dokument (en faktura) til køber, som nøjagtig fortæller, hvad der er købt, hvad der skal betales, hvornår det skal betales, og hvorledes det skal betales. Hvis salget derimod er betalt kontant, så kalder man typisk beviset på dette for en kvittering. 

Faktureringsprogram

Når du skal fakturere, så gælder en række krav, som din faktura skal leve op til. Hvis du anvender et faktureringsprogram til dette, så sikrer du dig, at dine fakturaer altid overholder alle love og regler. Har du lavet et salg og dermed udsendt en faktura til en kunde, så kan du måske også få behov for at sende en kreditnota eller en rykker. Du kan holde styr på alle disse dokumenter med et faktureringsprogram. 

Kreditnota

Bliver nogle af varerne returneret, eller giver man et afslag i prisen, udfærdiger man ligeledes et dokument. Dette dokument kaldes en kreditnota. Hvis ikke kunden allerede har betalt fakturaen, når han modtager kreditnotaen, kan han oftest nøjes med at trække kreditnotabeløbet fra fakturabeløbet og indbetale resten.

Er fakturaen derimod allerede betalt, når kunden modtager sin kreditnota, skylder sælger således køber penge. Sælger må derfor overføre/betale pengene tilbage til køber.

Når du skal lave en kreditnota i e-conomic regnskabsprogram, så opretter du en almindelig faktura. Beløbet, der skal krediteres skal have minus som fortegn (eksempelvis -5000). Dermed forstår systemet, at du er ved at føre penge ud af din virksomhed og overskriften på dokumentet bliver ændret fra faktura til kreditnota. 

Når opretter en kreditnota, er det vigtigt, at du nummererer på en af følgende to måder: 

  • Fortsætter den fortløbende fakturanummerrække
  • Opretter ny nummerrække udelukkende til kreditnota

 

Klar din fakturering hurtigt og nemt med en fakturaskabelon

 I e-conomic regnskabsprogram sender du dine fakturaer via en fakturaskabelon. På den måde sikre du dig, at alle lovkrav bliver opfyldt. Derudover kommer du til at spare en masse tid, hvis du sender mange fakturaer, da du kan gennem dine produkter og kunder inde i programmet. Du kan prøve e-conomic kvit og frit i 14 dage, og se om programmet er noget for dig.

Vil du sende en elektronisk faktura her og nu og uden at logge ind i et system? Så prøv Sprooms online faktura skabelon, som ikke kræver login. Sproom er ligesom e-conomic en del af Visma.  


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis