Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Fakturascanning - hvad er fakturascanning?

Fakturascanning er kort fortalt en konvertering af virksomhedens papirer og dokumenter til digitale filer

e-conomic regnskabsprogram har et tillægsmodul til fakturascanning. Læs mere om scanningsmodulet Indscanning, der giver dig mulighed for at scanne fakturaer og andre bilag ind med din smartphone.
Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage.

Fakturascanning

Man har ofte talt om den papirløse verden, hvor alt lagres på computer, og intet skal printes.

Men som vi alle ved, er "verden" ikke nået så langt endnu, så mens vi fortsat printer dokumenter og fakturaer ud i lange baner, bruges der enorme ressourcer på at scanne de mange dokumenter og fakturaer tilbage til elektronisk form.

Løsningen må naturligvis være elektroniske fakturaer, dvs. at en faktura, som er dannet i et økonomisystem, skal kunne sendes elektronisk til modtagerens økonomisystem, uden at fakturaen først skal printes.

 

Billede med eksempel på faktura der kan scannes med fakturascanning til regnskab

 

Scanning

Men inden vi når så vidt, må vi scanne fakturaer og dokumenter lidt endnu. Selve scanningen af fakturaerne kan man selv foretage, eller man kan få et professionelt scanningsbureau til at hjælpe sig med fakturascanning.

Vælger man selv at scanne sine fakturaer, findes der forskellige løsninger til fakturascanning. F.eks. kan man vælge at købe en decideret scanner, eller man kan vælge en printer med scanner funktion.

Sammen med scanneren følger et scanningsprogram, hvorfra man styrer format (pdf, jpg, osv.) og opløsning, dvs. dpi (Dots Per Inch).

I nogle programmer, er det desuden muligt at sende dokumenterne direkte via e-mail, uden først at skulle gemme dem på harddisken og derefter vedhæfte dem en e-mail. Det er specielt smart, hvis man har et program som e-conomic, der er i stand til at modtage og lagre dokumenter sendt via e-mail.

En anden ting, man bør kigge efter, er en arkføder. Skal man scanne mange dokumenter, er det den fordel, at scanneren er med arkføder.

Program til håndtering af dokumenter

Der findes flere forskellige programmer på markedet til håndtering af dokumenter, og hvilket, man bør vælge, afhænger naturligvis af behov og formål.

De programmer til fakturascanning, som man kan læse mere om på vores hjemmeside, er for det første vores eget, kaldet "Indscanning". Indscanning håndterer både fakturaer, bilag og øvrige virksomhedsdokumenter, som man ønsker at gemme i e-conomic.

Derudover findes forskellige eksterne leverandører til fakturascanning: EY e-faktura, Faktura-Boks, Fakturafil.dk, Edilion og Ibistic Invoice System, som har lavet integration til e-conomic, således at det er muligt at overfører fakturaer, data og dokumenter elektronisk til e-conomic.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis