Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

EAN-nummer - hvad er et EAN-nummer?

EAN står for European Article Number og er et nummer, som alle offentlige institutioner skal have

Få styr på EAN-fakturaen med guiden fra e-conomic regnskabsprogram om, hvordan du fakturerer til det offentlige.

EAN-nummeret bruges primært, når en virksomhed skal foretage e-fakturering til det offentlige. EAN-nummeret kan rekvireres fra den kommune eller region, den offentlige institution befinder sig i.

Hvad betyder EAN?

EAN er en forkortelse for ”European Article Numbering”. Dog er denne betegnelse ikke helt retvisende, eftersom systemet er blevet udvidet til hele verden og ikke længere kun dækker Europa.

Det internationale navn er ”global location numbers” og kan forkortes til GLN.
EAN bruges stadig som betegnelsen for dette nummer, da det er det mest anvendte navn.

Generelle krav

Hvert EAN-nummer er knyttet til en specifik indehaver og består af 13 cifre. Når nummeret skal angives (dette gælder også i e-conomic), skal det skrives i en uafbrudt talrække.

For at man kan sende en e-faktura i e-conomic, er der nogle krav som skal være opfyldt. Først og fremmest skal man have udfyldt EAN-nummeret på fakturaen. Derudover skal der være oplyst en reference, et ordrenummer, et land samt din egen virksomheds CVR nr. Læs mere i e-conomics hjælp vedrørende dette.

Privat virksomhed

Som privatejet virksomhed har man også mulighed for at få tildelt et EAN-nummer, hvis man ønsker at modtage nogle kreditorfakturaer over EAN-systemet. EAN-numrene tildeles af GS1 Danmark. I vores e-conomics online hjælpeguide, e-copedia, kan du se et eksempel på en EAN-faktura. Du kan også se trin for trin, hvordan du sender en EAN-faktura.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis