Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Anlægskartotek - hvad er et anlægskartotek?

Et anlægskartotek hjælper til at holde styr på og beregne op- og nedskrivninger på en virksomheds anlægsaktiver, og er generelt relevant for en revisor

e-conomics tillægsmodul Anlægskartotek gør det enkelt at oprette, registrere og afskrive din virksomheds anlægsaktiver.

Med et anlægskartotek holder man styr på, og beregne sin virksomheds aktiver eller anlægsaktiver og disses afskrivninger på det driftsmæssige niveau. Der er stor forskel på diverse aktiver, og det enkelte aktiv kan ændre værdi i og med, at det kan blive påvirket at op- og nedskrivninger, en ændret brugstid, en ændret scrapværdi og en manuel angivelse af afskrivningen.

Formålet er at fordele sine anlægsaktiver på hele regnskabsåret, da det er en værdi i virksomheden, som ikke bare er aktuel for en enkeltstående periode, men så længe at både virksomheden og selvfølgelig også anlægsaktivet eksisterer.

Alle udskrifter i et anlægskartotek implementerer årsregnskab og bogføringsbilag.

Hvem skal bruge et anlægskartotek?

Det er primært relevant for en revisor at benytte et anlægskartotek. Anlægskartoteket giver mulighed for at oprette et ubegrænset antal virksomheder, hvert med et ubegrænset antal aktiver.

Anlægskartotek i e-conomic

Med e-conomics anlægskartotek kan du oprette, administrere og afskrive din virksomheds anlægsaktiver. Det skal bemærkes, at du med dette anlægskartotek kun kan afskrive anlægsaktiver på en lige linje – en lineær afskrivning.

I e-conomics e-copedia kan du læse meget mere om anlægskartoteket.

Gratis website med e-conomic


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis