Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Anlægskartotek - hvad er et anlægskartotek?

Et anlægskartotek holder styr på afskrivningen af en virksomheds anlægsaktiver.

e-conomics tillægsmodul Periodisering og anlæg gør det enkelt at oprette, registrere og afskrive din virksomheds anlægsaktiver.

Med et anlægskartotek holder man styr på og beregner sin virksomheds aktiver eller anlægsaktiver og disses afskrivninger på det driftsmæssige niveau. Der er stor forskel på aktiver, og det enkelte aktiv kan ændre værdi, fordi det bliver påvirket af op- og nedskrivninger, en ændret brugstid, en ændret scrapværdi og en manuel angivelse af afskrivningen.

Formålet med et anlægskartotek er at fordele sine anlægsaktiver på hele regnskabsåret, da det er en værdi i virksomheden, som ikke bare er aktuel for en enkeltstående periode, men så længe at både virksomheden - og selvfølgelig også anlægsaktivet - eksisterer.

Alle udskrifter i et anlægskartotek implementerer årsregnskab og bogføringsbilag.

Hvem skal bruge et anlægskartotek?

Anlægskartotek er relevant for virksomheder med aktiver, som skal afskrives over tid. Anlægskartoteket giver mulighed for at oprette et ubegrænset antal virksomheder, hvert med et ubegrænset antal aktiver.

Anlægskartotek i e-conomic

Med e-conomics tillægsmodul Periodisering og anlæg kan du oprette, administrere og afskrive din virksomheds anlægsaktiver. Det skal bemærkes, at du med dette anlægskartotek kun kan afskrive anlægsaktiver på en lige linje – en lineær afskrivning.

Læs mere om e-conomics anlægskartotek.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis