Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Databehandleraftale - hvad er en databehandleraftale?

En databehandleraftale er en skriftlig aftale mellem to virksomheder - eller en person og en virksomhed - der fortæller, hvordan den virksomhed, der behandler dataene, skal behandle dem.

Du kan læse den databehandleraftale, som vi i e-conomic indgår med vores kunder her.

DPA står for “Data Processing Agreement”, eller Databehandleraftale, på godt dansk.

En databehandleraftale er et af de dokumenter, der skal være på plads ifølge EU’s databeskyttelsesforordning (GDPR). Som kunde hos e-conomic skal du have en databehandleraftale mellem din virksomhed og e-conomic, da din virksomhed er dataansvarlig for de personoplysninger, som e-conomic behandler på din virksomheds vegne.

Databehandleraftalen fungerer som en instruktion til e-conomic om, hvordan vi er forpligtet til at behandle dine og andre kunders og partneres persondata.

Som databehandlere indgår vi også databehandleraftaler med de underleverandører, vi anvender for at få alt i systemet til at fungere ordentligt. På den måde sikrer vi dine persondata i næste led i kæden.

 

Databehandleraftale i e-conomic

Her kan du læse databehandleraftalen, som vi i e-conomic indgår med vores kunder. Godkendelsen foregår elektronisk, enten via en pop-up, når du logger ind i systemet, eller idet du køber e-conomic.

 

Sådan foregår det inde i programmet

Når du har godkendt databehandleraftalen, kan den findes inde på din aftale i e-conomic.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis