Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Import – hvad er import?

Import er køb af varer og ydelser fra udlandet. Når en køber importerer en vare, så eksporterer sælgeren omvendt den samme vare.

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Nogle lande gør sig dygtige til at producere bestemte varer, mens andre specialiserer sig i andre områder. Import og eksport er mekanismer, hvor disse varer sendes ud og ind af produktionslandene.

I Danmark er vi eksempelvis dygtige til at producere medicin. Derfor eksporterer vi meget medicin, mens vi stort set ikke producerer bilen i landet. Derfor importerer vi nærmest alle vores biler. Når to lande handler sammen, så skal der typisk betales told.

Hvilke produkter importerer Danmark?

I Danmark importerer vi en hel del af vores varer. Den største varegruppe, vi importerer i Danmark er forbrugsvarer. Det vil sige færdigproducerede varer, der bliver solgt til forbrugerne. Næsten ligeså stor er gruppen, der indeholder varer, som vores industri skal bruge til at producere forbrugsvarer. Brændstoffer og el er også en stor del af vores import.

Hvilke lande importerer Danmark mest fra?

Danske forbrugere og virksomheder importerer størstedelen af varer fra EU-lande, mens importen fra andre lande er også betydelig (ca. tal):

  1. Tyskland – 21 procent (af den samlede import)
  2. Sverige – 13 procent
  3. Holland – 7 procent
  4. Kina – 7 procent
  5. Norge – 5 procent

Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis