Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Investeringsselskab - hvad er et investeringsselskab?

Et investeringsselskab placerer indskudte penge i en række aktier, obligationer og ejendomme for at skabe et afkast til aktionærer og virksomheden

e-conomic regnskabsprogram dækker alle selskabsformers regnskabsbehov - også investeringsselskabers. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Et investeringsselskab investerer i en række aktiviteter, som man håber på vil give et godt afkast i fremtiden. Pengene, der investeres for er nogle, der er indskudt i virksomheden af aktionærer, der på den måde køber en del af virksomheden.

Fordelen ved et investeringsselskab

Man kunne måske tænke, at det ville være lettere bare at investere sine penge selv - i stedet for at lade andre om at gøre det, og som tager sig betalt for det. Det kan måske være smartere selv at investere, hvis man er dygtig til det.

Hvis man ikke er en investeringshaj, så ligger fordelen ved et investeringsselskab netop i, at der sidder en række eksperter, der er ansat til at vurdere de bedste investeringer for en.

Forskel på investeringsselskab og investeringsforening

Den primære forskel ligger i, at investeringsselskabet må gå ud og låne fremmedkapital til at investere for. Dette kaldes også at geare investeringer. Investeringsforeningerne må derimod kun investere for de midler, der er indskudt af dets medlemmer.

Holdingselskab som investeringsselskab

Et holdingselskab kan også anses som et eksempel på et investeringsselskab. Hvis man har et holdingselskab, der ejer ens driftsvirksomhed, så er holdingselskabets så at sige eneste investor i driftsvirksomheden.

En del af definitionen af et investeringsselskab er, at selskabet skal have størstedelen af sine aktiver placeret i aktier, obligationer, pantebreve og lignende.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis