Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Kassekredit - hvad er en kassekredit?

En kassekredit er et lån i et pengeinstitut, der gør det muligt at have et ekstra rådighedsbeløb, selvom kontoen skulle være tom

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

En kassekredit er en meget fleksibel låneform. Kassekreditten afhænger af de lån, man foretager og de indbetalinger, man efterfølgende foretager som afbetaling på den givne kassekredit.

Kassekredit i virksomheder

En kassekredit skal ses som en ekstra sum penge, der blandt andet kan være med til at udjævne en periodevis forskel i kontantbeholdningen i en virksomhed.

Kassekredit udgør i de fleste virksomheder en væsentlig del af den kortfristede gæld. Kassekredittens fleksibilitet er behjælpelig i forbindelse med løbende indbetalinger og udbetalinger.

Selvom kassekreditten typisk finansierer kortfristede investeringer, er det reelt set en langsigtet finansiering, da virksomheder sjældent betaler kassekreditten helt ud.

Derfor kunne man faktisk godt kalde en kassekredit for en langfristet gæld. Kassekreditten vil dog stadig høre under kortfristet gæld i regnskabssammenhæng.

Omkostninger ved kassekredit

Omkostningerne ved en kassekredit er renterne af det skyldige beløb. Renten på en kassekredit er generelt set højere end på andre slags lån. Gælden afvikles af løbende indbetalinger på virksomhedens konto i banken.

Der kan ydermere forekomme omkostninger som provision og gebyrer på en kassekredit.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis