Fordel kundesaldi ved indtastning af primopostering

Vejledning
Har du bogført det samlede beløb for dine kundeposter og ønsker du at fordele saldoen ud pr. kunde, kan du oprette posteringerne, på dine forskellige kundekonti.

Før denne postering laves, kan du med fordel trække en saldobalance for at se, hvor meget der står på din debitorsamlekonto. Dette beløb skal matche det beløb du vil fordele ud på de enkelte kunder. Find din liste over den slado der skal fordeles på dine kunder frem, så den er klar når du opretter din postering.

Sådan fordeler du kundeposterne fra din kundesamlekonto

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg "Kassekladder" i menuen til venstre og vælg den kassekladde, du vil bogføre i.
  3. Tryk på "Ny postering".
  4. I type skal du vælge "Manuel kundefaktura" og vi anbefaler at du bruger et bilagsnummer der ligger langt fra din normale nummerserie, eller ligner den serier du har lavet dine primoposteringer med.
  5. Nu indtaster du kundens saldo under "Beløb". Undlader en modkonto og trykker på "Gem og fortsæt".
  6. Lav en postering af typen "Manuel Kundefaktura" der indsætter saldo på alle dine kunder. Undlad modkonto og tryk "Gem og fortsæt".
  7. Nå du har indtastet alle dine kunders saldi skal sidste ben oprettes. Dette gøres i forlængelse af de forrige trin, ved at vælge typen "Finanspostering". Her vælger du din debitorsamlekonto som konto, og vælger at kreditere så bilagsbalancen er 0,0.
  8. Tryk "Gem". Dine posteringer er nu klar til at blive bogført.
Tip:
Som udgangspunkt kan der ikke posteres direkte på en samlekonto. Det kan ændres ved at gå i regnskab > Søgning og lister > Kontoplan > Rediger > Fjern fluebenet i feltet ud for "Tillad ikke direkte postering".