Kom godt i gang med Smart Pay

Vejledning
Med Smart Pay får du mulighed for at betale dine leverandører direkte fra e-conomic og med en simpel godkendelsesfunktion, har du fuld kontrol over dine betalinger.

Artikelserie om opsætning og brug af Smart Pay.

På den måde kan du betale dine udgifter, uden at åbne din bank, eller håndtere betalingsfiler manuelt.

Smart Pay fungerer som en integreret del af e-conomic via vores samarbejdspartner November First.

For at komme igang med Smart Pay, skal du igennem 3 trin.

1. Start opsætningen af Smart Pay i regnskabsfanen, ved at trykke på Smart Pay i menuen til venstre
  2. Gennemgå opsætning af dine informationer
  3. Afvent godkendelse fra November First
  4. Ansøg om en Overførselsaftale hos Mastercard.

*OBS: Hvis du ikke selv er virksomhedens ejer og/eller tegningsberettigede, vil det være muligt at sende en invitation til disse personer, så de nemt kan godkende eller uploade relevant information.

Opsæt Smart Pay

1. Tryk på knappen “Acceptér og fortsæt"
  2. Bekræft dine virksomhedsinformationer, eller tryk på teksten "Opdater stamoplysninger", hvis nødvendigt
  3. Udfyld dine oplysninger og indtast dine betalingsindstillinger. Husk at tage stilling til hvilken kassekladde, du vil benytte. (Oplysningerne på billeder er vejledende)
  4. Tryk til sidst på “Bekræft”
  5. Din forbindelse er nu sat op og afventer godkendelse hos November First.
OBS:
Du vil indenfor 5 min. modtage en e-mail med en kontobekræftelse og 6-cifret verificeringskode.

Bekræft og færdiggør oprettelsen

1. Åbn e-mailen fra November First, som indeholder en verificeringskode og indtast den på verificeringssiden
  2. Tryk på næste, og lav en ny adgangskode til din bruger og bekræft adgangskoden
  3. Bekræft eller rediger oplysningerne om først virksomhedens ejere og herefter ledelsen, som hentes fra Virk. Alle virksomhedsejere skal uploade/inviteres til at uploade dokumentation i form af pas
  4. Angiv, så retvisende som muligt, formål og omfang ift. hvordan kontoen skal benyttes
  5. Accepter forretningsbetingelserne eller send en invitation til den/de tegningsberettigede, som skal underskrive. Er du i tvivl om virksomhedens tegningsregel, kan du klikke på linket til virk.dk i bunden
  6. Gennemgå detaljerne og bekræft opsætningen. Bemærk, at du efterfølgende skal oprette en overførselsservice med Mastercard. Vi guider dig igennem dette i næste artikel
  7. Tryk på Fortsæt til tjekliste - du er næsten i mål.
OBS:
Alle ejere med mere end 25% ejerskab, skal vedlægge kopi af pas i henhold til Hvidvaskloven. Det er muligt at invitere ejeren til at uploade kopien, når opsætningen gennemgås.

Imens November First verificerer din konto, kan du fortsætte opsætningen i e-conomic og gå igennem  tjeklisten nedenfor.

Hvis du ikke selv skal godkende betalinger er det vigtigt, du vælger at gennemgå tjeklisten som Betalingsopretter, hvor du skal angive Betalingsgodkender og samtidig gøre dig selv til Betalingsopretter.

Skal du selv godkende betalinger, skal du gennemgå tjeklisten som Betalingsgodkender.

November First validerer brugerne ud fra tegningsreglerne. Oprettelsen kan ikke verificeres, før brugerrollerne er angivet korrekt.

Gennemgå tjeklisten - Betalingsopretter

1. Tryk på "Se tjekliste" under Betalingsopretter
  2. Tryk på "Inviter bruger" for at oprette en eller flere nye brugere. Du skal minimum oprette én bruger med rollen Administrator
  3. Udfyld oplysningerne og tryk på Gem
  4. Skal du oprette flere brugere, skal du igen trykke på Inviter bruger. Fortsæt, til alle er oprettede
  5. Afslut ved at trykke på "Rediger din brugerrolle"
  6. Tryk på OK. Du vil herefter blive logget ud og er helt færdig med opsætningen.

Overførselsloft

Hvis der er en grænse for hvor meget en bruger maksimalt må overføre pr. transaktion, kan beløbsgrænsen angives i Overførselsloft. Beløbsgrænsen angives i den valuta, som er valgt i opsætningen.

Rolle

Det er muligt at oprette to typer af brugere - en alm bruger og en administrator.

En administrator kan både sende betalinger til godkendelse, men kan også godkende betalingerne. En alm. bruger kan udelukkende sende betalinger til godkendelse.

Opretteren af forbindelsen angives automatisk som Administrator under Brugere. Når der sendes betalinger til godkendelse, vil Smart Pay administratoren på aftalen få en notifikation.

Gennemgå tjeklisten - Betalingsgodkender

1. Tryk på "Se tjekliste" under Betalingsgodkender
  2. Tryk på "Inviter bruger", for at oprette en eller flere nye brugere
  3. Udfyld oplysningerne og tryk på Gem
  4. Skal du oprette flere brugere, trykker du igen på Inviter bruger. Fortsæt, til alle er oprettede.