e-copedia

Udenlandske betalinger i Smart Pay

Viden Om
I denne artikel kan du læse om, hvilke regler der gælder for dig med udenlandske betalinger samt hvilke fordele du får, når du bruger Smart Pay til at betale internationale fakturaer.

Er du landet på vores vejledning, men har endnu ikke Smart Pay?
Få et opkald fra e-conomic og oplev, hvordan du kan betale dine regninger direkte fra e-conomic.


Smart Pay: Pay-per-use

Pay-per-use
Med Smart Pay Pay-per-use koster det 4 kr. per betaling. Dette inkluderer prisen for betalingen på 3 kr., som vil blive trukket sammen med din e-conomic regning, og et transaktionsgebyr, som vil blive trukket med det samme af vores samarbejdspartner November First.

Valuta
Al valuta behandles i DKK, når du bruger Smart Pay. Dertil gælder at:

 • Din valutakonto skal være i DKK.
 • Når du betaler udenlandske fakturaer omregnes/veksles beløbet til DKK, før betaling - som du kender det fra banken, bare billigere.

Valutamarginal
Valutamarginal er den pris, som banker og andre finansielle selskaber lægger til middelkursen, når du veksler til en udenlandsk valuta. Valutamarginalen fastlægges specifikt i forhold til den enkelte valuta og kan variere fra bank til bank.

Med Smart Pay: Pay-per-use betaler du den samme valutamarginal som den laveste, offentlige tilgængelige valutamarginal på dagen for transaktionen. Det betyder, at du får den samme eller en bedre valutamarginalpris, end hos de fleste banker.

De billigste banker i Danmark opkræver 0,3% i valutamarginal, når der skal veksles fra DKK til USD eller EUR. Derfor betaler du som Pay-Per-Use kunde også kun 0,3%.

Eksempel:
Hvis middelkursen for 1 EUR er 7,45 DKK betyder det, at 1.000 EUR koster 7.450 DKK. Dertil lægges valutamarginalen på 0,3% af de 7.450 DKK.
 
Det totale beløb for at veksle 1.000 EUR med Smart Pay: Pay per Use bliver altså:
 
1.000 * 7,45 + (1.000 * 7,45) * 0,3% = 7.472,35 DKK.

Transaktionsgebyr
Med Smart Pay sparer du omkring 20% på transaktionsgebyret sammenlignet de fleste banker, når du har udenlandske betalinger (ekskl.DKK, FIK-betaling og euro-sepa betalinger).

 • Transaktionsgebyr hos banken: normalt 50 DKK
 • Transaktionsgebyr med Smart Pay: 40 DKK.
  • Hvilke valutaer kan Smart Pay håndtere?

Smart Pay: Abonnement

Abonnement
Med Smart Pay Abonnement for 199 kr/md., får du yderligere rabat på dine betalinger. Prisen går nemlig fra 4 kr. til 1 kr. per betaling. Det betyder, at du kun bliver trukket 1 kr. i transaktionsgebyr af November First, når du gennemfører en betaling.

Valuta
Al valuta behandles i DKK, når du bruger Smart Pay. Dertil gælder at:

 • Din valutakonto skal være i DKK
 • Når du betaler udenlandske fakturaer omregnes/veksles beløbet til DKK, før betaling, som du kender det fra banken, bare billigere.

Valutamarginal
Valutamarginal er den pris, som banker og andre finansielle selskaber lægger til middelkursen, når du veksler til en udenlandsk valuta. Valutamarginalen fastlægges specifikt i forhold til den enkelte valuta og kan variere fra bank til bank.

Med Smart Pay Abonnement betaler du en valutamarginal, der er 20% lavere end den laveste, offentlige tilgængelige valutamarginal på dagen for transaktionen. Det betyder, at du altid får den laveste valutamarginalpris på markedet.

De billigste banker i Danmark opkræver 0,3% i valutamarginal, når der skal veksles fra DKK til USD eller EUR. Som abonnements-kunde får du 20% rabat på valutamarginalen, så du betaler 0,24% i stedet for 0,3%.

Eksempel:
Hvis kursen for 1 EUR er 7,45 DKK betyder det, at 1.000 EUR koster 7.450 DKK. Dertil lægges valutamarginalen på 0,24% af de 7.450 DKK.
 
Det totale beløb for at veksle 1.000 EUR med Smart Pay Abonnement bliver altså:
 
1.000 * 7,45 + (1.000 * 7,45) * 0,24% = 7.467,88 DKK. 

Transaktionsgebyr
Du sparer 20% på transaktionsgebyret med Smart Pay Abonnement, når du har udenlandske betalinger (ekskl. DKK, FIK-betaling og SEPA-betalinger).

 • Normalpris i banken: 50 DKK.
 • Normalpris med Smart Pay: 40 DKK.
 • Pris med Smart Pay abonnement: 30 DKK.
  • Hvilke valutaer kan Smart Pay håndtere?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer