e-copedia

Håndter dine betalinger i Smart Pay

Vejledning
Når din Smart Pay-konto er opsat og valideret, kan du begynde at betale dine leverandører direkte fra e-conomic - helt uden at logge ind i din netbank.

Sådan gør du dine betalinger klar til Smart Pay

 1. Opret din leverandørfaktura i e-conomic, helt som du plejer
 2. Husk at tage stilling til forfaldsdatoen og vælg en betalingstype
 3. Husk at udfylde reg. og kontonummer (skrives i samme felt) ved betalingstypen bankoverførsel, og IBAN/SWIFT ved betalingstypen IBAN.
OBS:
Hvis din leverandørfaktura er betalt, er det vigtigt du vælger betalingstypen "Kun postering".

Nu ligger din postering i din kassekladde og kan sendes til betaling via Smart Pay, uanset om du bogfører den nu, eller senere.

Håndter dine betalinger i Smart Pay

 1. Gå til Regnskabsfanen og tryk på "Smart Pay" i menuen til venstre under "Bank"
 2. Hvis det er nødvendigt, kan du redigere hvilke åbne poster du ønsker vist (de åbne poster er leverandørfakturaer, som endnu ikke er betalt). Husk, at du kan medtage kladdeposteringer, hvis dine leverandørfakturaer endnu ikke er bogførte
 3. Tryk på "Hent" for at få vist de Åbne poster
 4. Vælg de betalinger du vil behandle, ved at give dem et flueben til venstre på linjen. Tryk direkte på linjen, for at se detaljer og redigere betalingen
 5. Tryk på fortsæt
 6. Er du Smart Pay-administrator, vil du nu kunne godkende og sende til betaling. Er du bruger, kan du sende betalingen til godkendelse.
Tip:
Du kan se og redigere dine åbne betalinger, ved at klikke på dem. Du kan også her få vist selve bilaget, betalingen vedrører. Det er muligt at redigere beløbet til betaling samt betalingsdatoen.

Ved godkendelse af en betaling vil din Smart Pay-administrator modtage en notifikation på e-mail med et direkte link til godkendelse.

Sådan godkender administrator anmodninger om betalinger via Smart Pay

 1. Find e-mailen med notifikationen om afventende godkendelse
 2. Tryk på den grønne knap “Gå til godkendelse”
 3. Under “Afventer dig” kan du se de betalinger, som mangler din godkendelse. Du kan klikke på betalingslinjen for at se detaljer og bilag
 4. Markér de betalinger, du ønsker at behandle og vælg, om du vil godkende eller afvise dem
 5. Bekræft og afslut ved at indtaste din adgangskode.

Betalingerne er nu sat til betaling i banken på den valgte betalingsdato og administrator vil modtage en e-mail, når betalingen er gået igennem eller hvis der er opstået udfordringer. 

Vær opmærksom på, at e-conomic selv opretter en leverandørbetaling, når dine fakturaer betales med Smart Pay. 

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer