e-copedia

Leverandører

Artikler med tagget “Leverandører” i
Alle artikler med tagget “Leverandører”
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du matcher kolonnerne ved import af leverandører. Før du kan indlæse din fil, skal du matche kolonnerne i indlæsningsfilen med kolonnerne i din CSV fil.
Denne guide vejleder til, hvordan du retter en leverandørbetaling, som er bogført i en forkert valuta.
Skab et bedre overblik over dine leverandørbetalinger med Smart Pay, ved at kunne sende leverandørfaktura direkte til betaling i e-conomic, hvor de tilmed bliver bogført automatisk.
I denne artikel gennemgår vi, hvordan du kan trække et leverandørkontokort.
Når du bruger lagermodulet i e-conomic, så har du mulighed for at oprette en ”bestilling”, en ”modtagelse” og en ”vareleverandørfaktura”, så du både kan holde styr på dit lager og din finanslagerværdi.
Du kan oprette leverandører, hvis du ønsker at benytte kreditorstyring, og derved kunne trække rapporter over specifikke leverandører, samt holde overblik over, hvad du skylder en given kreditor.
Der findes ikke styklister i e-conomic og lagerstyring egner sig, som sådan, ikke til produktionsvirksomheder, men der findes et cowboy-trick som du kan benytte.
Har du netop modtaget en faktura fra en af dine vareleverandører? Så tager vi dig her igennem, hvordan du registrerer den som en vareleverandørfaktura evt. med fragt og tillæg.
Ønsker du, at være fri for at rette de samme indstillinger, hver gang du opretter en ny vareleverandør, kan du lave en fælles indstilling for dine leverandører ved hjælp af vareleverandøropsætningen.
Når du bogfører din vareleverandørfaktura, har du mulighed for at oprette betalingen i kassekladden, og derved kunne eksportere dine betalinger til din bank, så du slipper for dobbelt tastearbejde.
Har du behov for at importere en håndfuld leverandører til din e-conomic aftale? Måske er du skiftet fra et andet regnskabsprogram? Eller har du et omfattende leverandørkartotek, og nu brug for at få opdateret flere leverandører samtidig?
Har du modtaget en faktura fra din leverandør, i en anden valuta end din grundvaluta, skal du oprette faktura og betaling, i den samme valuta, for at udligne dem med hinanden.
I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du nemmest muligt kan afstemme det samlede beløb på din kreditorsaldoliste med f.eks. beløbet i din saldobalance for samme konto.
I din opfølgeningsliste finder du alle noter, der er markeret til opfølgning, uanset hvor noten er oprettet.
Ved brug af betalingstypen ”Kun postering” slipper man for, senere, at skulle oprette leverandørbetalingen og foretage en udligning.
Med rapporten Finanslagerværdi, kan du trække en rapport, der viser dine varers bogførte værdi på en given dato.
Når du skal eksportere dine bankbetalinger er det vigtigt, at du sætter dine leverandører rigtigt op.
Har du en kontaktperson hos din vareleverandør, kan du her se, hvordan du opretter denne kontaktperson i din aftale.
Har du brug for at søge sendte bestillinger eller bogførte vareleverandørfakturaer frem? Så er det fra arkivet det gøres. Herfra kan du også både kopiere, kreditere og sende faktura og bestillinger.
Ønsker du at vedhæfte et indscannet bilag til din vareleverandørfaktura, skal du gøre det før du bogfører din vareleverandørfaktura.
I e-conomic findes der fire momszoner som standard. Disse zoner afgør, hvordan momsen skal håndteres, når du sælger varer eller ydelser til din kunde. Derfor er det vigtigt, at momszonen er indstillet korrekt på alle dine kunder. Husk at rådføre dig med en autoriseret revisor, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal beregne din moms.
I denne guide får du vejledning til, hvordan du opretter en ny leverandørgruppe. For at oprette en ny leverandør er det nødvendigt at have en leverandørgruppe.
Har du en stor leverandør eller kunde, med hundredevis af åbentstående faktura som skal udlignes med en indbetaling, vil du måske opleve et problem ift. hvor mange faktura, der kan udlignes på én gang.
Denne rapport viser en liste over leverandører, som virksomheden skylder eller snart skylder penge til.
Denne guide vejleder til, hvordan du opretter en notetype, du kan vælge, når du opretter dine noter på henholdsvis varer, kunder og leverandører.
I denne artikel vil du lære mere om leverandørkontokortet. Hver leverandør/vareleverandør har sit eget kontokort. På kontokortet kan du se alle de posteringer, der berører din leverandør.
I denne artikel vil du lære mere om hvordan kommission håndteres i e-conomic i forbindelse med lagerstyring.
For at gøre bestilling af varer enklere for både dig og dine vareleverandører, kan du angive din leverandørs varenummer, for hver af dine varer i e-conomic.
Har du bogført en vareleverandørfaktura, der indeholder fejl, eller har du modtaget en kreditnota fra din vareleverandør? Så kan du kreditere den bogførte vareleverandørfaktura nemt og hurtigt.
Denne artikel giver dig en gennemgang af, hvordan du hurtigt og nemt kan tilføje kontaktpersoner på dine leverandører.
Når du opretter en ny leverandør, foreslår din standardopsætning indstillinger for leverandøren, f.eks. betalingsbetingelser og leverandør nummer. Dette reducerer både fejl og tidsforbrug.
Efter du har begyndt opsætningen af Smart Pay i e-conomic, skal du oprette en ansøgning hos Mastercard Overforselsservice. Efterfølgende skal du og de tegningsberettigede underskrive aftalen, hvori opsætningen af Smart Pay færdiggøres.
Denne artikel viser, hvordan du trækker en indkøbsstatistik.
Med genbestillingsrapporten kan du få en oversigt over, hvor mange varer du har på lager og til rådighed, så du kan skabe et overblik over, hvilke varer du evt. skal genbestille.
Listen over kontaktpersoner bruges til at vælge din virksomheds kontaktperson i andre virksomheder, hvis du eksempelvis ønsker at angive en kontaktperson hos din leverandør.
Har du brug for at pålægge meromkostninger på dine varers kostpriser i forbindelse med dine varekøb? Så har du mulighed for at gøre det via et kostpristillæg eller et leverandørtillæg.
Følgende guide er en gennemgang af, hvordan du udligner posteringer på dine leverandører samt en guide til, hvordan du kan fortryde en udligning, hvis der er lavet en fejl.
Se her, hvordan du opretter en ny vareleverandør, hvis du skal bestille eller registrere modtagelsen af nogle varer fra en ny leverandør.
I denne artikel vil du lære mere om hvordan du kan skabe dig et overblik over dine igangværende vareleverandørfakturaer.
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du informerer dine leverandører om, at du nu ønsker at modtage fakturaer via EAN.
I denne artikel vil du lære mere om den forfaldne saldo på kunder og leverandører.
Når du har modtaget en faktura fra din leverandør, skal det oprettes som en postering af typen "Leverandørfaktura".
Denne guide vejleder til, hvordan du kan udligne én stor betaling med flere fakturaer.
Når du skal betale en leverandør/kreditor, skal det oprettes som posteringstypen "Leverandørbetaling" i en kassekladde.
I denne artikel vil du lære mere om hvad der sker rent bogføringsmæssigt når man har tilvalgt Lagerstyring og bogfører henholdsvis sin salgs- og vareleverandørfaktura i systemet.
Hvis først du har bogført noget på en leverandør, har du ikke længere mulighed for at slette leverandøren. Du kan i stedet vælge at spærre leverandøren.
Nogle gange kan du være i den heldige situation, at du modtager en leverandørfaktura med en samlet rabat på. Denne rabat skal naturligvis også registreres i dit regnskab.
For at registrere modtagne varer med mere, skal du oprette en vareleverandør. Denne vareleverandør skal tilknyttes en gruppe, en såkaldt vareleverandørgruppe.
Skal du vedhæfte et bilag til din vareleverandørfaktura, kan du her se, hvordan dette gøres inden at vareleverandørfakturaen bogføres.
Alle artikler med kategori “”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Leverandører”

  • Lager FAQ
  • Hvad bruges feltet 'Vejl. kostpris' til?
  • Udlign dine kunde- og leverandørkonti
  • Er Smart Pay en sikker betalingsløsning?
  • Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med Smart Pay?
  • Hvor lang tid tager det at komme i gang med Smart Pay?
  • Hvordan bliver jeg faktureret for Smart Pay?
  • Hvordan bogføres betalingerne i e-conomic, når de er gennemført i banken?
  • Kan man lave udenlandske betalinger via Smart Pay?
  • Kan jeg rette eller fortryder betalinger, som er blevet godkendt?
  • Kan jeg samle flere betalinger til én leverandør eller skal jeg betale enkeltvis?
  • Er det muligt at lave straksoverførsler og koster det ekstra?
  • Kan min revisor/bogholder styre det hele, så jeg ikke behøver godkende betalingerne?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer