e-copedia

Leverandører

Artikler med tagget “Leverandører” i
Alle artikler med tagget “Leverandører”
Har du behov for at importere en håndfuld leverandører til din e-conomic aftale? Måske er du skiftet fra et andet regnskabsprogram? Eller har du et omfattende leverandørkartotek, og nu brug for at få opdateret flere leverandører samtidig?
Når du opretter en ny leverandør, foreslår din standardopsætning indstillinger for leverandøren, f.eks. betalingsbetingelser og leverandør nummer. Dette reducerer både fejl og tidsforbrug.
I denne artikel gennemgår vi, hvordan du kan trække et leverandørkontokort.
Du kan oprette leverandører, hvis du ønsker at benytte kreditorstyring, og derved kunne trække rapporter over specifikke leverandører, samt holde overblik over, hvad du skylder en given kreditor.
Følgende guide er en gennemgang af, hvordan du kan udligne flere åbne posteringer med f.eks. en indbetaling, samtidig med at du bogfører betalingen.
Hvis du har bogført en leverandørbetaling i en anden valuta end den, fakturaen er sendt ud i, vil det ikke være muligt at udligne den. Vi vil derfor vise dig her, hvordan du retter og tilbageføre leverandørbetalinger i forkert valuta.
Denne guide vejleder til, hvordan du åbner dit kunde - eller leverandørkontokort i et nyt vindue, så du har mulighed for at flytte det rundt på skærmen, og dermed lettere arbejde med det.
I e-conomic findes der fire momszoner som standard. Disse zoner afgør, hvordan momsen skal håndteres, når du sælger varer eller ydelser til din kunde. Momszonen er eksempelvis første led i at udlede om din kundes faktura skal være med eller uden moms og har betydning for om momsopgørelse i sidste ende viser det korrekte. Derfor er det vigtigt, at momszonen er indstillet korrekt på alle dine kunder. Husk at rådføre dig med en autoriseret revisor, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal beregne din moms.
I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du nemmest muligt kan afstemme det samlede beløb på din kreditorsaldoliste med f.eks. beløbet i din saldobalance for samme konto.
Ved brug af betalingstypen ”Kun postering” slipper man for, senere, at skulle oprette leverandørbetalingen og foretage en udligning.
Når det kommer til at eksportere betalinger til din bank er det alfa og omega, at dine leverandøre er opsat korrekt i e-conomic.
Når du køber varer eller ydelser i andre EU-lande, skal du håndtere forskellige momsforhold i forhold til dem, der gælder i Danmark. Her vil vise dig, hvad du har brug for til at håndtere momsforhold, når det kommer til at ramme Rubrik A ved hjælp af finansbilag.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan udligne én stor betaling med flere fakturaer.
Denne artikel giver dig en gennemgang af, hvordan du hurtigt og nemt kan tilføje kontaktpersoner på dine leverandører.
I denne guide får du vejledning til, hvordan du opretter en ny leverandørgruppe. For at oprette en ny leverandør er det nødvendigt at have en leverandørgruppe.
Denne rapport viser en liste over leverandører, som virksomheden skylder eller snart skylder penge til.
I denne artikel vil du lære mere om leverandørkontokortet. Hver leverandør/vareleverandør har sit eget kontokort. På kontokortet kan du se alle de posteringer, der berører din leverandør.
<p>Når din Smart Pay-konto er opsat og valideret, kan du begynde at betale dine leverandører direkte i e-conomic.<br /> Har du ikke har oprettet din Smart Pay konto endnu,&nbsp;kan du se <a href="https://www.e-conomic.dk/support/artikler/kom-godt-i-gang-med-smart-pay">her hvordan du gør</a>.</p>
Denne guide vejleder til, hvordan du opretter nye noter på dine leverandører, kunder og varer.
Har du modtaget en faktura fra din leverandør, i en anden valuta end din grundvaluta, skal du oprette faktura og betaling, i den samme valuta, for at udligne dem med hinanden.
Denne artikel viser, hvordan du trækker en indkøbsstatistik.
Listen over kontaktpersoner bruges til at vælge din virksomheds kontaktperson i andre virksomheder, hvis du eksempelvis ønsker at angive en kontaktperson hos din leverandør.
Følgende guide er en gennemgang af, hvordan du udligner posteringer på dine leverandører samt en guide til, hvordan du kan fortryde en udligning, hvis der er lavet en fejl.
Hvis du har bogført en leverandørbetaling i valuta med en fejl. Et typisk scenarie er at du har brugt en for lav valutakurs, udlignet og har nu valutakursdifferencer. Derfor vil det ikke være muligt at tilbageføre den automatisk. I dette tilfælde skal du manuelt rette og tilbageføre leverandørbetalinger ved at følge disse trin, da de normale knapper for tilbageføring ikke vil være tilgængelige.
Denne guide vejleder til, hvordan du ændrer forfaldsdato for en salgsfaktura, efter den er bogført.
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du matcher kolonnerne ved import af leverandører. Før du kan indlæse din fil, skal du matche kolonnerne i indlæsningsfilen med kolonnerne i din CSV fil.
Når du har modtaget en faktura fra din leverandør, skal det oprettes som en postering af typen "Leverandørfaktura".
Når du skal betale en leverandør/kreditor, skal det oprettes som posteringstypen "Leverandørbetaling" i en kassekladde.
Hvis først du har bogført noget på en leverandør, har du ikke længere mulighed for at slette leverandøren. Du kan i stedet vælge at spærre leverandøren.
Har du en stor leverandør eller kunde, med hundredevis af åbentstående faktura som skal udlignes med en indbetaling, vil du måske opleve et problem ift. hvor mange faktura, der kan udlignes på én gang.
Alle artikler med kategori “”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Leverandører”

  • Udlign dine kunde- og leverandørkonti
  • Er Smart Pay en sikker betalingsløsning?
  • Hvad skal jeg bruge for at komme i gang med Smart Pay?
  • Hvor lang tid tager det at komme i gang med Smart Pay?
  • Hvordan bliver jeg faktureret for Smart Pay?
  • Hvordan bogføres betalingerne i e-conomic, når de er gennemført i banken?
  • Kan man lave udenlandske betalinger via Smart Pay?
  • Kan jeg rette eller fortryder betalinger, som er blevet godkendt?
  • Kan jeg samle flere betalinger til én leverandør eller skal jeg betale enkeltvis?
  • Kan min revisor/bogholder styre det hele, så jeg ikke behøver godkende betalingerne?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer