Om kolonnerne ved import af leverandører

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du matcher kolonnerne ved import af leverandører. Før du kan indlæse din fil, skal du matche kolonnerne i indlæsningsfilen med kolonnerne i din CSV fil.

Her kan du se forklaring til de enkelte kolonner

Leverandørnummer

Din leverandørs leverandørnummer - kan maks. være 9 cifre. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Leverandørgruppe

Den leverandørgruppe din leverandør tilhører. Nummer kan maks. være 9 cifre. Du skal som minimum have oprettet én leverandørgruppe, før du kan indlæse dine leverandører. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Navn

Leverandørens navn - kan maks. være 255 karakterer. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Adr.1 Kundens første adresse.
Adr. 2 Kundens alternative adresse, hvis du har en sådan.
Postnr. Postnummer.
By Byen.
Land Landet leverandøren bor i.
E-mail leverandørens e-mailadresse.

Valuta

Den valuta du vil handle med din kunde i. Valutakoder må ikke være længere end 3 tegn (du skal bruge e-conomics valutakoder). Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen.

Zone

Momszonen som leverandøren tilhører. Er det en kunde i Danmark er momszonen "indland". Er det en kunde bosat i et EU land er momszonen "EU (rubrik A)". Momszonen skal angives med tal (1=Indland, 2= EU eller 3 = Udland. Kolonnen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen

Modkonto (udgiftskonto)

Her kan du vælge kolonnen med din udgiftskonto, hvis du ønsker en fast udgiftskonto på leverandøren.

Automatisk tekst

Her vælges en evt. fast tekst til posteringerne.

Betalingsbetingelse

Betalingsbetingelse skal oprettes i e-conomic på forhånd, og derefter vælges som fast værdi. Kolonen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen

Layout

Vælg hvilket layout du vil benytte. Layout vælges, som fast værdi, på alle leverandørene du vil indlæse. Kolonen er fremhævet, da der skal være data i kolonnen, før du kan indlæse filen

CVR.nr.

leverandørens CVR nummer.

Adgang

Her kan du angive om der være adgang til din leverandør. Hvis din leverandør er "inaktiv" og skal være spærret, skal der IKKE være adgang.
Tom kolonne, "0" eller "-" gælder som NEJ. Alt andet gælder, som JA. Altså hvis der IKKE skal være adgang til din leverandør (leverandøren skal være spærret), skal du enten lade kolonnen være tom, skrive "0" eller "-" i feltet. Hvis der skal være adgang til din leverandør, kan du f.eks skrive "1" i feltet.

Vores reference

Evt. reference du vil have påført din leverandør. Referencepersonerne skal oprettes manuelt først, hvis du vil importere dem her.

Bankkonto

Her kan du skrive din leverandørs bankkontonummer, men hvis du har valgt en anden betalingstype end "Ingen", skal du i stedet udfylde feltet "Leverandørs betalings-ID".

Feltet er primært med henblik på internt brugt, og kan kun udfyldes hvis du har valgt betalingstypen "Ingen".

Ignorer betalingsoplysninger

Hvis du har pakken Smart eller Avanceret, så kan du sætte et flueben i denne kasse for at få programmet til at se bort fra de betalingsoplysninger, som den aflæser på et bilag ved brug af Smart-funktionen "Aflæsning af bilag". Den vil altså i stedet indsætte de betalingsoplysninger, som du angiver på leverandøren under fanen "Referencer og betalinger".
Skriver du "0" i feltet gælder det som at der ikke skal være flueben i kassen. Skriver du "1" i feltet vil der være et flueben i kassen.

Betalingstype

Vælg hvilken betalingstype du vil benytte. Du har mulighed for at benytte:
+71: Du betaler på giro kortart +71
+73: Du betaler på giro kortart +73
+04: Du betaler på giro kortart +04
Bankoverførsel: Du betaler via bankoverførsel og kan benytte funktionen eksport af betalinger.
IBAN: Du betaler via bankoverførsel til udlandet.
Kun postering: Du posterer din faktura og opretter samtidig en betaling af din faktura.

Leverandørs betalings-ID

Har du valgt en betalingstype, skal du også vælge betalings-ID for typen.

Vælges f.eks betalingstype +71 skrives leverandørens FI-leverandørnummer i betalings-ID. Hvis IBAN vælges i betalingstype, skrives leverandørens IBAN/Swift.nr i betalings-ID, som i eksemplet her: DK2608950001000788/HANDDKKK. Eller hvis du har valgt "Bankoverførsel", skal du skrive leverandørens Kontonr. (inkl. reg.nr.).

Feltet kan maks. være 50 tegn.

Leverandørtillæg (tillægsmodulet Lagerstyring)

Her vælges et evt. leverandørtillæg.

Sprog (tillægsmodulet Lagerstyring)

Her vælges evt. et sprog.