e-copedia

Kopier, vend eller tilbagefør en postering

Vejledning
Har du bogført en postering med en fejl, eller ønsker du at lave en postering magen til en allerede bogført postering, kan du kopiere, vende eller tilbagefører den bogførte postering.

Sådan kopierer, vender eller tilbagefører du en postering

  1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Tryk på "Søgning og lister" i menuen til venstre og vælg "Posteringer (find bilag)".
  3. Søg din postering frem via søgefelterne og tryk på knappen "OK".
  4. Tryk på ikonet "Vis transaktioner" til højre for din postering.
  5. Tryk på enten "Tilbagefør", "Kopier" eller "Vend", alt efter hvad du ønsker der skal ske med bilaget.
  6. Når du har foretaget dit valg, vil der fremkomme en dialogboks, hvor du skal tage stilling til, i hvilken kassekladde du vil have oprettet dine posteringer.
  7. Udfyld felterne. Posteringen kan nu findes i den valgte kassekladde, hvorfra det kan bogføres.
    • Hvorfor oprettes flere posteringer i kassekladden, når jeg kun har tilbageført en postering?
OBS:
Har du bogført en postering i fremmed valuta, der har medført, at der er bogført en systempostering med en valutakursdifference, kan du ikke benytte "Tilbagefør", "Kopier" eller "Vend". Du er derfor nødt til selv at tilbageføre posteringen manuelt, ved at oprette en postering på samme måde som den originale postering, blot hvor debet/kredit er vendt om.
Tip:
Før du bogfører den tilbageførte postering, anbefaler vi, at du trækker en rapport med flueben i funktionen "Medtag kladdeposteringer". Det kunne eksempelvis være en saldobalance. På den måde kan du se, hvordan de poster du har tilbageført vil påvirke regnskabet, før du bogfører.

Skal bilaget tilbageføres, kopieres eller vendes? 

Vælg "Tilbagefør" for at tilbageføre bilaget. Dette bruges, hvis posteringen er oprettet forkert, hvor eksempelvis beløb er posteret på den forkerte konto. Når bilaget tilbageføres vendes debet/kredit, så det tilbageførte bilag udligner posteringen med fejl og går i nul. 

Vælg "Kopier" for at genskabe bilaget. Dette bruges, hvis du ønsker at bogføre et identisk bilag.

Vælg "Vend" for at vende debet/kredit om. Dette bruges, hvis et beløb eksempelvis er debiteret på en konto, men skulle være krediteret (eller omvendt). Systemet vil først tilbageføre det oprindelige bilag med fejl, så posteringen går i nul og herefter lave det nye, med omvendt debet/kredit end det, som først var oprettet. 

Uanset hvilken mulighed du vælger, vil e-conomic oprette posteringerne i den valgte kassekladde, hvorefter de kan bogføres som vanligt. 

 

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Regnskab
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer