e-copedia

Om farver i Design og layout

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om hvordan du i e-conomic angive farver for tekst, rammer og baggrund ved hjælp af farvekoder.

Sådan bruger du farvekoder

Farver i Design og Layout, skal indtastes som RGB-kode. "RGB" er en forkortelse af Rød, Grøn og Blå. Hver farve har en intensitet fra 0 til 255 - et højere tal, giver en mere kraftig farve. Koden angiver dermed en bestemt blanding af disse farver.

Du kan som udgangspunkt finde alle farver ved hjælp af RGB koder. I stedet for at sidde og prøve dig frem med ét nummer af gange kan du google RGB farvehjul (evt. også forsøg dig på engelsk). Ved brug af et farvehjul kan du finde lige den farve du ønsker satmt, få af vide lige præcis hvilken kode den har. 

OBS:
Videoen viser knappen "Farver". Denne knap eksistere ikke længere, men videoen giver stadig korrekt vejledning i, hvor og hvordan du indtaster en RGB farve-kode.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer