e-copedia

Om købsmoms med omvendt betalingspligt

Viden Om
Omvendt betalingspligt er en ordning, hvor det er køber og ikke sælger, der skal afregne momsen af et køb af varer/ydelser. Fakturaen udstedes uden moms, hvorefter køber beregner og afregner momsen.

Hvis du køber et af nedenstående produkter hos en forhandler, som er omfattet af reglerne, så er det dit ansvar at kontrollere, at sælger har behandlet salget korrekt.

Det drejer sig om mobiltelefoner, integrerede kredsløbsanordninger (mikrochips mv.), spillekonsoller, tablets og bærbare pc’er.

Køb med omvendt betalingspligt

Her kan du se et eksempel på, hvordan et køb af computere kan bogføres.

Momsopgørelsen med omvendt betalingspligt

På din momsopgørelse vil dit køb med omvendt betalingspligt fremgå under både indgående og udgående moms som ses nedenfor.

Momstyper og momskoder til omvendt betalingspligt

Har du taget en standardopsætning, vil momskoderne være på plads og oprettet.

Har du ikke en standardopsætning og skal selv oprette momskoder, kan du her se, hvordan den er oprettet i en standardopsætning.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer