Opret en kreditnota ud fra en bogført faktura

Vejledning
Denne guide vejleder dig i, hvordan du opretter en kreditnota ud fra en bogført faktura.

Du kan "vende" en faktura til en kreditnota eller "vende" en kreditnota til en faktura på et øjeblik ved at følge de trin, vi har beskrevet i denne artikel.

Sådan laver du en kreditnota via "Arkiv"

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Arkiv" under "Fakturering" i menuen til venstre.
  3. Vælg "Faktura/Kreditnota" i rullemenuen "Type".
  4. Udfyld felterne. Bemærk, at ikke alle felter er obligatoriske, og at obligatoriske felter er markeret med en stjerne *.
  5. Tryk på "OK".
  6. Når du har fundet fakturaen, skal du klikke på ikonet "Kopiér og vend" ude til højre.
  7. Din kreditnota er nu klar til at blive bogført.

Sådan laver du en kreditnota via "Fakturering"

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Faktura" under "Fakturering" i menuen til venstre.
  3. Tryk på knappen "Ny kreditnota".
  4. Skriv nummeret på den faktura, du vil kreditere. Tryk eventuelt på knappen "Søg på liste", hvis du har brug for et overblik over de fakturaer, du senest har lavet.
  5. Tryk "Opret kreditnota", når du har fundet den rette faktura.

Lav en kreditnota via "Kunder"

1. Tryk ind på fanen "Salg".
  2. Vælg "Kunder" under "Kunder" i menuen til venstre.
  3. Søg efter den kunde, du ønsker at lave en kreditnota til, eller find kunden i listen, der vises på skærmen.
  4. Klik på "Åbne posteringer" til højre for kundens oplysninger. Du vil nu få vist en liste over alle åbne posteringer på din kunde. Det vil sige, du får vist alle fakturaer eller kreditnotaer, der endnu ikke er udlignet på kunden.
  5. Tryk på "Kopiér og vend" til højre for den faktura eller kreditnota, du vil tilbageføre.
  6. Nu vises den faktura eller kreditnota, du har tilbageført, på din skærm, og du er nu klar til at bogfører og sende den.
OBS:
Når du bogfører en kreditnota, der er oprettet via "kopier og vend"-funktionen, bliver den automatisk udlignet med fakturaen. Bruger du periodisering skal du bemærke, at periodiseringsdetaljerne ikke følger med på den nye kreditnota (evt. nye faktura), så du skal huske at redigere på fakturalinjerne og periodisere dem igen, inden du bogfører, hvis periodisering på kreditnotaen/fakturaen ønskes.