Send via e-mail

Vejledning
Du kan nemt sende dine faktura via e-mail til kunden og lave tidssparende indstillinger for din afsendelse.

Fremgangsmåden for afsendelsen er den samme for faktura, tilbud og ordre.

Sådan bogfører og sender du din faktura via e-mail

1. Tryk på fanen "Salg" og vælg "Fakturaer".
  2. Tryk på blyanten for at arbejde med fakturaen før du bogfører og sender den.
  3. Tryk på knappen ‘Bogfør og send faktura’.
  4. Udfyld nu opsætningen af e-mailen - se mere nedenfor.
  5. Når du er tilfreds med e-mail afslutter du med "Bogfør og send".

Oplysninger om e-mail

Modtagere

Skriv e-mailadressen til modtager. Har du flere modtagere, skal du blot skrive e-mailadresserne adskilt med mellemrum.

Emne og brødtekst

Du kan her skrive selve e-mailen til modtageren. Du kan både bruge dynamiske felter, som eksempelvis [FakturaNr] eller [Dato]. Du kan også formatere e-mailen ved at skrive et stykke HTML kode.

Det er nemt opsætte e-mailskabeloner i e-conomic og gøre dem både relevante og personlige.

Vis indstillinger for vedhæftning

Du kan vælge at vedhæfte fakturaen som OIOXML-fil eller inkludere et link til at åbne i selvsamme format. Markér feltet, hvis du har brug for det.

Du kan ligeledes vælge at vedhæfte fakturaen som PDF-fil eller inkludere et link, som din kunne kan åbne. Hvis modtageren åbner linket - kan du se datoen for åbning under "Salg" -> "Sendt.

Fasthold krypteringen vil sikre, at e-mailen ikke vil blive leveret , hvis modtagers e-mailudbyder ikke kan modtage e-mailen med faktura krypteret. Dermed fastholdes krypteringen.

Sådan ændrer du sproget for emnet i faktura-e-mailen

Hvis du sender fakturaer til udenlandske kunder og du ønsker at emnet på din faktura-e-mail, skal ændres til kundens sprog, kan dette sagtens lade sig gøre. Du kan ændre det under "Salg" -> "Kunder". Her redigerer du kunden og vælger E-mail-fanen. Her kan du vælge Vedhæftningssproget.