e-copedia

Skift bilagsnummer / bilagsserie

Vejledning
I kassekladden kan du opsætte en nummerserie for dine bilagsnumre. Du kan også løbende ændre din bilagsnummerserie.

Til at hjælpe dig, med at bevare et godt overblik, anbefaler vi at du laver forskudte nummerserier mellem dine kassekladder, som beskrevet i denne artikel.

Sådan ændrer du et bilagsnummer/en bilagsserie

  1. Tryk på fanebladet "Regnskab".
  2. Vælg kassekladden du vil arbejde med i venstre side. Dette kan f.eks. være "Daglig".
  3. Tryk på knappen "Andre muligheder".
  4. Vælg "Opsætning af kassekladde" i rullemenuen.
  5. Tryk på den lille pil ud for "Bilagsnumre".
  6. Skriv det nummer bilagsnummerserien skal starte fra, og evt. min.- og maks.nummer.
  7. Tryk på "Gem".
Tip:
Du kan sagtens starte forfra med din foretrukne bilagsserie, når du bogfører i et nyt regnskabsår, du skal bare være opmærksom på at der ved bogføring vil komme en advarsel op med, at det valgte bilagsnummer allerede er bogført. Det er stadigvæk muligt at bogføre, selvom advarslen bliver vist. Du skal dog være opmærksom på, hvis du har indscanning, at det indscannede bilag bliver knyttet til det enkelte bilagsnummer, så hvis der er flere posteringer med samme bilagsnummer, i samme regnskabsår, vil de alle få tilknyttet det indscannede bilag.

Advarsel om sammenfald

  1. Hvis der er sammenfald mellem de forskellige numre, får du i forbindelse med bogføring af en postering en advarsel som vist nedenfor.
  2. Du kan sagtens bogføre de(n) pågældende postering(er), ved at trykke "Nej, bogfør på samme bilagsnumre igen" - men det kan være en god idé at ændre bilagsnummeret eller bilagsnummerserien, for at undgå, at flere poster har det samme nummer i dit regnskab.
  3. For at undgå sammenfald af bilagsnumre kan du trykke "Ja, skift bilagsnumre". Så vil e-conomic automatisk bruge det næste tilgængelige nummer i den bilagsnummerserie, du har opsat i din kassekladde.
OBS:
Når du bogfører manuelle kundefakturaer via "Regnskab" og kundefakturaer via fanebladet "Salg" så benytter du samme nummerserie til disse, nemlig nummerserien, fakturanummer.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Regnskab
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer