Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Indlånsrente – hvad er indlånsrente?

Indlånsrenten er de penge, din bank betaler dig for at have dine penge stående hos dem. Udlånsrente er det modsatte, hvor du betaler en rente for at låne penge af banken

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Indlånsrenten er din banks betaling til dig for at have penge stående hos dem. Udlånsrente er det modsatte, hvor du betaler en rente for et udlån - at låne penge af banken.

Indlånsrenten er penge til dig

Din bank betaler dig en rente for, at dine penge opbevares hos dem. Denne rente betaler de til dig for at kunne disponere over dine penge. Med andre ord kan man sige, at et indlån er banken, der låner dine penge. Som betaling for at låne dine penge betaler de dig en rente, der altså hedder indlånsrente.

Høj og lav indlånsrente

Indlånsrenten varierer fra bank til bank og fra kontotype til kontotype. Normalt går man gerne efter den bank og kontotype, der giver den bedste indlånsrente – altså der, hvor man får den højeste rente for at placere sine penge. Dog kan der være andre forhold, der spiller ind i forbindelse med valg af bank og kontotype.

Ud over indlånsrenten er faktorer som eksempelvis gebyrer en post, der kan være værd at tage med i sine overvejelser, før man skifter bank eller kontotype. En samlet vurdering af hele bankens pakke med indlånsrente, udlånsrente, realkreditlån, boliglån, gebyrer og andre former for ydelser kan være en god idé.

Engang konkurrerede bankerne på indlånsrente

I jagten på kunder kæmpede bankerne engang om at tilbyde de bedste renter på kundernes indlån. En indlånskonto kunne give en rente på helt op til 1%. Det er dog ændret de seneste år, hvor indlånsrenterne har bevæget sig mod 0. Nogle virksomheder må endda betale for at have deres penge i banken.

Det er det generelle renteniveau, der er faldet, således at udlånsrenten også er gået ned. Læs mere om Udlån.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis