Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Internt regnskab – hvad er et internt regnskab?

Et internt regnskab er et regnskab, der har til formål at hjælpe ledelsen med økonomistyringen

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Interne regnskaber skal ikke offentliggøres ligesom årsregnskabet, medmindre virksomheden ønsker det.

Hvad indgår i et internt regnskab?

Det interne regnskab er virksomhedens omkostningsregnskab, men det fungerer samtidigt som det samlede ledelsesregnskab, der er en vigtig del af økonomistyringen.

Omkostningsregnskab i et internt regnskab

Det interne regnskab indeholder en detaljeret opgørelse af virksomhedens brugte ressourcer i mængder og i kroner. På den måde kan ledelsen se, hvor og hvordan ressourcerne bruges.

Ledelsesregnskab i et internt regnskab

Ledelsesregnskabet rækker ud over omkostningsregnskabet. I ledelsesregnskabet indgår flere elementer som omkostningsopstillinger og analyser. Regnskabet er et af ledelsens primære værktøjer. Ledelsesregnskabets vigtigste formål er budgetkontrol og analyse af virksomhedens salgssegmenters lønsomhed.

Andre regnskaber til internt brug

En virksomhed kan også udarbejde andre regnskaber, der fungerer som interne regnskaber. Disse skal ligesom ledelsesregnskabet give ledelsen bedre mulighed for at styre virksomheden. De andre regnskaber er:

 • Videnregnskab
  Formålet med et videnregnskab er at hjælpe virksomheden med dens strategi inden for vidensledelse og vidensudvikling.
 • Miljøregnskab
  Formålet med et miljøregnskab er at give virksomheden et indblik i, hvordan virksomhedens drift påvirker miljøet, hvilke miljøinitiativer virksomheden har taget, og hvilke omkostninger virksomheden har afholdt i forhold til disse initiativer.
 • Etisk regnskab
  Formålet med et etisk regnskab er at give virksomheden og dens interessenter et billede af, om organisation lever op til de værdier, virksomheden har internt.
 • Socialt regnskab
  Formålet med et socialt regnskab er at give ledelsen bedre mulighed for at udarbejde en social strategi. Regnskabet udarbejdes, for at man som virksomhed kan sikre, at medarbejderne har det godt og dermed yder et bedre stykke arbejde.

Disse regnskaber er primært til internt brug, men en virksomhed kan vælge at offentliggøre dem sammen med årsregnskabet.

Hvis du vil vide mere om interne regnskaber, kan du med fordel kontakte en revisor. Du kan bruge e-conomics revisor- og bogholderliste. Du kan let og simpelt tilpasse din søgning, så du kan finde en revisor der passer til dig. Inddel listen efter by, og se f.eks. kun revisorer i København.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis