Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Videnregnskab – hvad er et videnregnskab?

Et videnregnskab er en kvalitativ regnskabstype, der evaluerer og udvikler virksomhedens samlede kompetencer og viden til brug som konkurrencemæssig fordel

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele programmet med det samme.

Videnregnskabet har til formål at strukturere den viden, der findes i en virksomhed eller organisation. Tankegangen bag videnregnskabet er, at viden er et vigtigt aktiv for virksomheden, og at det er medarbejdernes kompetencer, der driver vækst og udvikling.

Videnregnskabets to dele

Overordnet set består et videnregnskab af to dele. Den første del af regnskabet består af en analytisk del, der fungerer som et internt styringsværktøj. Anden del af regnskabet består af en eksternt rettet del, der er et udsnit af første analytiske del. Anden del af regnskabet publiceres og bruges i den eksterne kommunikation.

Fri strukturering af videnregnskabet

Et videnregnskab kan indeholde mange forskellige parametre, som man som virksomhed ønsker at evaluere på. Da der ikke er juridiske krav til, hvordan videnregnskabet skal udarbejdes, så er det også op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvad der er vigtigst i den givne situation.

Eksempler på indhold i videnregnskabet

Videnregnskabet kan eksempelvis indeholde elementer som IT-færdigheder, sprogkundskaber, uddannelsesomkostninger, medarbejder- og kundetilfredshed og mentorordninger. Hvis man ønsker mere specifikke forslag til struktureringen af et videnregnskab, så tilbyder Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling en guide, der gennemgår de vigtigste elementer.

De supplerende regnskaber

Videnregnskabet er et supplerende regnskab, som man som virksomhed kan tilvælge. Andre interne regnskaber er etisk regnskab, miljøregnskab og socialt regnskab.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis