Videnregnskab – hvad er et videnregnskab?

Videnregnskab

Et videnregnskab er en kvalitativ regnskabstype, der evaluerer og udvikler virksomhedens samlede kompetencer og viden til brug som konkurrencemæssig fordel

Læsetid: ca. 1 min.
Senest opdateret:
Et portrætbillede af en mand
Skrevet af Adam Lyngø
SEO Specialist
Et portrætbillede af en mand
Adam Lyngø

SEO Specialist

Som SEO-specialist i e-conomic arbejder jeg målrettet med at gøre vores løsninger synlige for de virksomheder, der har mest brug for dem. Med en baggrund i digital marketing og stor erfaring inden for søgemaskineoptimering hjælper jeg vores team med at sikre, at både små og mellemstore virksomheder finder den rette økonomisoftware — præcis når de har brug for det. Jeg brænder for at forstå brugernes søgeadfærd og omsætte data til strategier, der skaber målbar værdi. Mit arbejde spænder bredt: fra teknisk SEO og indholdsstrategi til konverteringsoptimering og analyse af søgetrends. Senest har jeg haft fokus på, hvordan vi med intelligent brug af AI og strukturerede data kan fremtidssikre vores digitale tilstedeværelse og skabe endnu bedre brugeroplevelser. Når jeg ikke dykker ned i crawl-logs og SERP-analyser, arbejder jeg sammen med vores indholds- og performance-teams for at sikre, at alt spiller sammen — både teknisk, strategisk og kreativt.

Tip

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele programmet med det samme.

Videnregnskabet har til formål at strukturere den viden, der findes i en virksomhed eller organisation. Tankegangen bag videnregnskabet er, at viden er et vigtigt aktiv for virksomheden, og at det er medarbejdernes kompetencer, der driver vækst og udvikling.

Videnregnskabets to dele

Overordnet set består et videnregnskab af to dele. Den første del af regnskabet består af en analytisk del, der fungerer som et internt styringsværktøj. Anden del af regnskabet består af en eksternt rettet del, der er et udsnit af første analytiske del. Anden del af regnskabet publiceres og bruges i den eksterne kommunikation.

Fri strukturering af videnregnskabet

Et videnregnskab kan indeholde mange forskellige parametre, som man som virksomhed ønsker at evaluere på. Da der ikke er juridiske krav til, hvordan videnregnskabet skal udarbejdes, så er det også op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvad der er vigtigst i den givne situation.

Eksempler på indhold i videnregnskabet

Videnregnskabet kan eksempelvis indeholde elementer som IT-færdigheder, sprogkundskaber, uddannelsesomkostninger, medarbejder- og kundetilfredshed og mentorordninger. Hvis man ønsker mere specifikke forslag til struktureringen af et videnregnskab, så tilbyder Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling en guide, der gennemgår de vigtigste elementer.

De supplerende regnskaber

Videnregnskabet er et supplerende regnskab, som man som virksomhed kan tilvælge. Andre interne regnskaber er etisk regnskab, miljøregnskab og socialt regnskab.

Relaterede ord