Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Pengestrøm (Cash flow) – hvad er pengestrøm?

Pengestrøm er en opgørelse over indbetalinger og udbetalinger i en virksomhed. Pengestrøm bruges til at give virksomheden overblik over, hvordan penge bevæger sig i organisationen

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Cash flow er en opgørelse over virksomhedens indbetalinger og udbetalinger over en bestemt tidsperiode. Pengestrømmen kan fungere som en hurtig indikator for, hvordan en virksomheds likviditet ændrer sig. Pengestrøm kan eksempelvis være ydelser på en langfristet gæld eller indbetalinger fra en varedebitor.

Hvordan opgøres pengestrøm?

Når en virksomhed skal analysere pengestrømmen i organisationen, kan der foretages en pengestrømsopgørelse. Denne giver virksomheden et indblik i den økonomiske tilstand.

Pengestrømmen fortæller om virksomheden er likvid og dermed er i stand til at betale sine kreditorer og udbetale udbytte. Hvis der mangler likviditet i virksomheden vurderes det, om der er behov for ekstern finansiering.

 

Sådan kan du forbedre din cash flow

e-conomic giver din virksomhed mulighed for at sælge dine fakturaer enkeltvis med en løsning vi kalder Straksindbetaling. Du får din betaling med det samme og forbedre din cash flow. Læs mere om Straksindbetaling her


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis