Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Review - hvad er et review

Et review er en gennemgang af et årsregnskab, hvor revisor kun undersøger regnskabet ved forespørgsler og analyser. Ved revision foretager revisor en egentlig kontrol af regnskabet

Har du brug for en revisor til at foretage et review af dit regnskab? Så kan du finde en kompetent revisor på e-conomic regnskabsprograms revisorliste.

Så et review sikrer altså, at man finder de store og vigtige fejl, der har betydning for regnskabet, hvor mindre bogføringsfejl ikke vil blive opdaget og rettet.

Review kontra revision

Et review er altså ikke en ligeså grundig gennemgang af et årsregnskab, som en revision er. Ved et review skal revisor tage kundens ord for gode varer og dermed ikke lave kontroller. Eksempelvis hvis virksomheden har et varelager, som de har lavet lageroptælling på, så skal revisor ikke med ud og lave en lagerkontrol, men blot se de optællingslister, som virksomheden har lavet.

Det vil sige, at revisor alene erklærer, at han ikke er blevet bekendt med væsentlige fejl ved sine forespørgsler og undersøgelser. Graden af sikkerhed er derfor ikke ligeså høj som ved en revision. Der erklærer revisor nemlig i høj grad sikkerheden for, at der ikke er fundet fejl.

Så om en virksomhed vælger at få lavet revision og review, vil det være virksomhedens signal til omverdenen om, at der er styr på regnskabet mm.

Erklæring

Når revisor har fortaget et review, bliver der samtidig lavet en erklæring til regnskabet. Her skriver revisor eksempelvis, at der ikke er fundet væsentlige fejl, og man kan regne med, at regnskabet hovedsagligt er OK.

Hvis der skulle være fejl, så kan fejlene nå at blive rettet inden regnskabet bliver afsluttet, ellers revisor vil også skrive dette i erklæringen.

For yderligere oplysninger om review henviser vi til en revisor.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis