Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

SE-nummer - hvad er et SE-nummer?

SE-nummer står for Stamregister over Erhvervsdrivende

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Et SE-nummer er et ottecifret nummer, der blev indført i foråret 1985 af det daværende Statsskattedirektorat i forbindelse med etableringen af Stamregistret for Erhvervsdrivende.

Nummeret blev anvendt som identifikation af juridiske enheder som for eksempel virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende i forbindelse med afregning af kildeskat. Senere hen blev det også brugt til afregningen og registreringen af moms, AM-bidrag og A-skat.

Derudover bruges det af SKAT til regnskabsmæssig opdeling af virksomheden og af Danmarks Statistik ved identifikation af erhvervsdrivende.

I forbindelse med at Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) blev sat i kraft i oktober 1999, blev SE-numre erstattet af CVR-numre.

Hvad er forskellen på et SE-nummer og et CVR-nummer

Et SE-nummer er et undernummer til virksomhedens hovednummer, som er CVR-numret. Har man flere virksomheder, får man i dag et SE-nummer til hver virksomhed, som man så knytter til CVR-numret. For til et CVR-nummer kan der knyttes mere end ét SE-nummer.

Dette kan være en idé, hvis virksomhederne driver forskelligt erhverv – for eksempel, en blomster butik og en bilforhandler. Hver af virksomhederne får dermed sit eget SE-nummer.

Disse to virksomheder skal hver især udarbejde et regnskab, for der skal laves separate regnskaber for alle SE-numre.

Hvis du ønsker at oprette et forretningssted mere, kan du oprette en ekstra produktionsenhed, der får et såkaldt P-nummer under CVR-nummeret.

Vedligeholdelse af data

Det er virksomheden selv, der har pligt til at vedligeholde og opdatere sine oplysninger, og dette kan gøres på www.virk.dk.

Gratis webinar

 

Har du brug for et faktura- og regnskabsprogram?

e-conomic regnskabsprogram gør fakturering og regnskab enkelt.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op af e-conomic