Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Skattefradrag i 2018 – hvad er et skattefradrag?

Et skattefradrag er et beløb, der kan trækkes fra i personindkomsten og som dermed er skattefrit. Se gældende satser nedenfor

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Skattefradrag dækker over en lang række forskellige fradrag. Er man berettiget til at få fradrag, vil man dermed få et højere rådighedsbeløb.

Personfradrag i 2018

Et personfradrag er et fradrag, som alle mennesker er berettiget til. Personfradraget er i år 2018 46.000 kr. for personer på 18 år eller ældre. For personer under 18 år er beløbet 34.500 kr. Personfradraget trækkes fra din løn, inden du skal betale A-skat. Skulle du ikke udnytte hele dit personfradrag, så siger dansk lovgivning at ægtefæller må udnytte hinandens personfradrag.

Kørselsfradrag i 2018

Kørselsfradrag kaldes også befordringsfradrag og er et fradrag, der giver kompensation til folk med langt til arbejde. Der findes en minimumsgrænse for, hvornår man kan modtage kørselsfradrag. Reglen er, at man skal have mere end 12 km til arbejde. Dit kørselsfradrag beregnes ud fra, hvor langt du kører, og hvor tit du kører.

Taksterne for kørselsfradrag 2018 er:

> 0-24 km: 0 kr.

> 25-120 km: 1,94 kr.

> Over 120 km: 0,97 kr. (1,94 kr. i udkantskommuner)

Beskæftigelsesfradrag i 2018

Et beskæftigelsesfradrag er et fradrag for alle, der er i beskæftigelse. Fradrag beregnes automatisk af skat, og du skal dermed ikke selv angive fradraget. Beskæftigelsesfradrag er i 2018 på 9,50 % af din løn - dog kan fradraget ikke overstige 33.300 kr.

Rentefradrag

Du kan også få fradrag for dine renteudgifter. Til gengæld beskattes dine renteindtægter modsat. Dine renter ved lån i banken, sparekassen, forsikringsselskabet og realkreditinstituttet beregnes automatisk ind i dit fradrag.

Klik og se de gældende skattesatser fra skat og rentefradrag.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis