Overfør primoposteringer til nyt regnskabsår

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du lukker regnskabsåret og dermed automatisk overfører primoposteringer til et nyt regnskabsår.

Sådan overfører du primoposteringer til et nyt regnskabsår

1. Tryk på det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Vælg "Regnskab" i menuen til venstre og tryk på "Regnskabsår".
  3. Tryk på "Afslut" ud for det år du vil afslutte.
  4. Tryk på "Afslut" for at bekræfte og primoposteringerne vil automatisk blive overført til det nye år.

Nulstil status (Anbefales ikke)
Hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker, at systemet skal danne primosaldi i forbindelse med årsafslutningen, kan du vælge at nulstille status og danne din egen åbningsbalance. Det gør du ved at sætte flueben i ”Nulstil status” i dialogboksen, når du har klikket afslut regnskabsår. Det frarådes dog, at du gør det uden at have konsulteret din bogholder/revisor.

Fordel pr. afdeling
Kun tilgængelig hvis tillægsmodulet Dimension (afdeling/kvantum) er tilmeldt. Sætter du flueben her, vil der automatisk blive posteret primoposteringslinjer pr. afdeling, for alle de afdelinger, som du har bogført på i løbet af året, når du afslutter året.
For driften: Samlet for driften på årsafslutningskontoen.
For balancen: På de relevante konti for balancen.

Fordel pr. enhed
Kun tilgængelig hvis tillægsmodulet Dimension (afdeling/kvantum) er tilmeldt. Sætter du flueben her, vil der automatisk blive vist antal enheder pr. primoposteringslinje.

Hvis du har en balancekonto, som der føres antal ned på ved bogføring af salgsfakturaer, så bliver dette antal overført ved årsafslutning. Altså er det mellem dine balance konti at enhederne bevares.
Enhederne på omsætningskontoen overføres ikke til årsafslutningskontoen.

Afslut et regnskabsår med din egen kontoplan
Opbygger du din egen kontoplan, eller er du usikker på, om din kontoplan indeholder det nødvendige for, at dine saldi automatisk oprettes som primosaldi i dit nye regnskabsår, skal du tjekke op på, hvilken konto, der er registeret for årsafslutning under "Systemkonti". Det er denne konto, at årets resultat overføres til.