e-copedia

Vend postering

Viden Om
Denne artikel forklare hvordan du vender en postering i e-conomic.
OBS:
I e-conomic er det ikke en mulighed at redigere i bogførte posteringer.

Hvornår du kan bruge "Vend"

Har du fået vendt debet/kredit forkert og bogført det? Du kan bruge "Vend" funktionen til at rette op på dette. 

Helt konkret får du mulighed for at gentage den fejlbehæftede postering, dog med omvendt fortegn og med dobbelt beløb. Årsagen til at beløbet vil være dobbelt så stort er at, så nulstilles det oprindelige beløb, samtidigt med at det oprindelige beløb vil stå tilbage med omvendt fortegn.

Det kunne eksempelvis være at du har bogført en postering hvor debet er 200 kr, du bruger "Vend" og får en postering med Kredit 400 kr. 
Først modregnes de oprindelige debet beløb på 200 kr., du have posteret forkert, og slutteligt står du tilbage med et resultat på Kredit 200 kr.

  • Hvorfor bliver der oprettet flere posteringer i min kassekladde, når jeg kun har vendt en?
OBS:
Husk at Vend først gælder når du har bogført de nye posteringer der oprettes i den valgte kassekladde. Det indebærer også at du roligt kan slette de posteringer som Vend opretter i din kassekladde hvis du skulle fortryde den.

Sådan vender du en postering

 1. Tryk på fanen "Regnskab".
   
 2. Tryk på "Søgning og lister" i menuen til venstre og vælg "Posteringer (find bilag)".
   
 3. Søg din postering frem via søgefelterne og tryk på knappen "OK".
   
 4. Tryk på ikonet "Vis transaktioner" til højre for din postering.
   
 5. Tryk på knappen "Vend".
   
 6. Når du har foretaget dit valg, vil der vises en dialogboks, hvor du skal tage stilling til, i hvilken kassekladde du vil have oprettet dine posteringer.
   
 7. Udfyld felterne med evt. nye informationer eller lad dem stå som de er, hvorefter posteringen kan findes i den valgte kassekladde.
   
OBS:
Du skal være opmærksom på, at det kun er posteringer, som du oprindeligt har bogført under fanebladet "Regnskab", du kan vende, såfremt dine poster ligger i et åbent regnskabsår.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer